STRAŠNO

SITUACIJA JE IZMAKLA KONTROLI: NBA košarkašu prijete smrću zbog podrške pokušaja puča u Turskoj

Turski NBA košarkaš Enes Kanter, član momčadi Oklahoma City Thunder, dobio je nekoliko prijetnji smrću preko društvenih mreža zbog pokušaja puča u Turskoj.

Vojni udar u Turskoj je propao, a predsjednik Recep Tayyip Erdogan najavio je brutalnu osvetu svima koji su na ovaj ili onaj način bili umiješani u puč. Turska vlada razmišlja o ponovnom uvođenju smrtne kazne, a na vrhuncu pokušaja svrgavanja turskog predsjednika Erdogana pobunjenički piloti dva lovca F-16 imali su i na ciljniku Erdoganov zrakoplov, no on je ipak uspio nastaviti let.

Dio vojske pokrenuo pokušaj državnog udara

Turski se predsjednik vraćao u Istanbul s godišnjeg odmora u blizini obalnog turističkog mjesta Marmaris nakon što je dio vojske pokrenuo pokušaj državnog udara u noći na subotu zatvorivši most preko Bospora, pokušavajući zauzeti glavnu istanbulsku zračnu luku i poslavši tenkove na parlament u Ankari.

ERDOGAN ZA DLAKU IZBJEGAO POGIBIJU: Dva pobunjenička aviona F-16 naciljala njegov zrakoplov!

Oči čitavog svijeta uperen su prema Turskoj i svi s velikom pozornošću prate tamošnji razvoj situacije. U Turskoj su u tijeku masovna uhićenja svih umiješanih, a posljedice neuspjelog vojnog udara osjećaju se i van granica Turske.

ISTINA O PUČU: Turci su htjeli napraviti nešto monstruozno, a naši su ih političari pokušali kopirati!

Turski NBA košarkaš Enes Kanter na svojoj koži osjeća posljedice zbog pokušaja puča u Turskoj koju je i ovaj centar Thundera podržao. Kander je poznat  kao pristaša pokreta Hizmet, kojem na čelu prema tvrdnjama turske vlade stoji glavni osumnjičeni za pokušaj puča Fethullah Gülen.

STRAŠNA ERDOGANOVA OSVETA NAKON POKUŠAJA VOJNOG UDARA: U Turskoj uhićeno više od 6000 ljudi!

“Umrijeti ćeš uskoro, uskoro ćemo te pogubit”,  samo su neke od zastrašujućih poruka koje je Kanter dobio preko Twittera, piše portal Nano Press.

Prije nekoliko dana Kanter je kazao kako nije bio pozvan u reprezentaciju Turske na kvalifikacijski turnir za Rio de Janeiro zbog svojih otvorenih političkih ant-erdoganovskih stavova. To je odmah naišlo na reakcije onih koji podupiru Erdogana, a njihova reakcija vidljiva je u ovom slučaju prijetnji smrću.

Povratak na Net.hr