VATROGASAC DOŽIVIO TZV. 'BLAST OZLJEDU': / U žurnom postupku dvije osobe privedene na sud

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

'Osjećam se dobro, liječenje se nastavlja'

30.9.2018.
23:12
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Tomislav Biuk, hrabri vatrogasac kojem je u subotu bačeni topovski udar na derbiju na Poljudu između Hajduka i Dinama (0-0), osjeća se dobro i nastavlja liječenje u splitskoj bolnici.

VATROGASCI ŽELE SASTANAK S HAJDUKOM I TORCIDOM: ‘Vidjet ćemo što možemo napraviti. Nije ovo prvi put’

'Hvala svima koji brinu za mene'

To je sam rekao u razgovoru za 24 sata...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se dobro, liječenje se nastavlja. Ne bih izlazio u medije s daljnjim izjavama. Hvala svima koji brinu za mene, sve ih pozdravljam", izjavio je Biuk. Dobra vijest je da zadobivene "ozljede nisu opasne po život, ali su okarakterizirane kao teške ozljede", rekao je Ivan Utrobičić, šef Odjela plastične kirurgije u KBC-u Split...

Image
Image

02.08.2012., Stadion Poljud, Split - Prva utakmica 3. pretkola Europske lige, HNK Hajduk Split - FC Inter Milano prije utakmice Photo: Tino Juric/PIXSELL

'Doživio i takozvanu 'blast' ozljedu'

"Pacijent je stabilno, a nakon previjanja nastavlja se bolničko liječenje. On je uz eksplozivnu ozljedu šake doživio i takozvanu “blast” ozljedu". To je ozljeda koja nastaje kad zrak velikom energijom razara dijelove tijela. Upravo zato smo po njegovom dolasku u bolnicu angažirali nekoliko specijalista drugih struka osim kirurške kako bi ga pregledali - kaže dr. Utrobičić. Dodaje da su posebno bili bitni specijalisti za uho, grlo, nos. Što se tiče kirurškog aspekta, ozljeda je zbrinuta i liječenje se nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Teško je u ovom trenutku reći što će biti s njegovom šakom'

- Prognoze? Teško je u ovom trenutku reći što će biti s njegovom šakom, za takvu prognozu treba proteći nešto vremena", rekao je Utrobičić.

Splitska policija je na na svojoj web stranici izvjestila javnost kako su privedene ukupno 34 osobe uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira od čega je zbog zlouporabe pirotehničkih sredstava uhićeno 8 osoba nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije osobe po žurnom postupku privedene na sud

Policijski službenici su prije javnog okupljanja oduzeli 12 različitih komada pirotehničkih sredstava. Zbog zlouporabe pirotehničkih sredstava dvije osobe su u žurnom postupku privedene na Prekršajni sud u Splitu, a sutra će zbog ostalih prekršaja biti privedeno još sedam osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo