SAMO TO NE: / Stigle zastrašujuće vijesti o skakaču koji je doživio težak pad

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Dvadesettrogodišnji austrijski skakač Lukas Müller prekjučer je doživio težak pad prilikom skoka u austrijskom Kulmu.

15.1.2016.
15:34
Screenshot/Twitter
VOYO logo

Austrijanac je slomio kralježnicu između šestog i sedmog kralješka, a njegov liječnik Franz-Josef Seibert nije htio njemačkim medijima prognozirati hoće li Müller biti samo privremeno ili stalno paraliziran. “Sada je neozbiljno prognozirati hoće li ikad prohodati. To će se moći reći nakon godinu dana”, izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Müller je teško pao na treningu uoči svjetskog prvenstva u skijaškim letovima na skakaonici u austrijskom Kulmu nakon čega je hitno prevezen u bolnicu u Grazu gdje će biti operiran.

Izgubio kontrolu i pao nakon 120 metara leta

Müller je u jednom trenutku izgubio kontrolu i pao nakon 120 metara leta, navodno zbog problema s opremom. Kako prenose austrijski mediji, imao je problema s jednom od pancerica. Prilikom pada je izgubio svijest, a prema prvim vijestima teže je ozlijedio kralježnicu. Bivši svjetski juniorski prvak hitno je prevezen u bolnicu u Grazu gdje će biti operiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozbiljna ozljeda leđa

U bolnici su potvrdili kako je zadobio ozbiljnu ozljedu leđa s neizvjesnim posljedicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Müller je bio bez svijesti, no ubrzo se probudio. Nije osjećao noge zbog čega je prebačen u bolnicu u Graz. Još je rano za procjene,” kazao je doktor Ulf Karner.

SP u letovima od 15. do 17. siječnja

Mladi Austrijanac je na skakaonici u Kulmu, jednoj od najvećih na svijetu, pao i 2010. godine i to u kvalifikacijama. Pao je prilikom doskoka na 179 metara, no tada je prošao bez povreda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo u letovima održat će se od 15. do 17. siječnja. Zlato u pojedinačnoj konkurenciji brani Nijemac Severin Freund koji je 2014. u češkom Harrachovu slavio skokovima od 203,5 i 191,5 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo