RAĐA SE OPROSTIO OD ĐOLETA DIRLJIVOM OBJAVOM: / I sportska Hrvatska tuguje; 'Takvi kao ti nikad ne umiru'

Image

'Čast mi je bila poznavati te. Počivao u miru Đole'

19.2.2021.
22:44
VOYO logo

Smrt slavnog kantautora Đorđe Balaševića rastužila je mnoge u regiji, jer uz njegove stihove mnogi su odrastali, plakali i veselili se. Balašević je bio više od pjevača, kantautora, glazbene osobe. On je bio izaslanik jednog vremena koji je uvijek težio razveseliti svoju publiku i podsjetiti ih da smo svi ipak ljudi i da nam se ponekad mora okrenuti "taj ringišpil u glavi".

Image
LIJEČNICI SE DVA I POL SATA BORILI ZA ĐOLETA: /

Beba Balašević uspjela je izustiti samo jednu riječ

Image
LIJEČNICI SE DVA I POL SATA BORILI ZA ĐOLETA: /

Beba Balašević uspjela je izustiti samo jednu riječ

Puno njegovih pjesama obilježilo je naše živote

Puno njegovih pjesama obilježilo je naše živote, puno previše je onih uspomena koje će zauvijek biti vezano za njega, njegove pjesme. "Panonski mornar" s kojom je 1979. godine pobijedio na Splitskom festivalu totalni je bezvremenski hit. Nakon toga nizale su se Balaševićeve glazbene uspješnice među kojima su i poznata "Priča o Vasi Ladačkom" kao i "Život je more", klasik "Svirajte mi, jesen stiže dunjo moja", spomenuti "Ringišpil", "Djevojka sa čardaš nogama".... Album "Dnevnik starog momka" je bio njegov 13 studijski album i sve pjesme na tom albumu nosile su ženska imena što je bilo i još uvijek je nešto posebno, a jedna je bila posvećena i njegovoj supruzi Oliveri. Da, toliko je čovjek ugradio u glazbu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preminuo u 68. godini

Balašević je preminuo danas u 68. godini u Infektivnoj klinci u Novom Sadu u koju je primljen zbog upale pluća. Desetak dana se liječio od kuće, a onda su se simptomi koronavirusa pogoršali pa je prebačen u bolnicu iz koje se, na žalost obitelji i obožavatelja, nikad neće vratiti.

Balaševićev odlazak pogodio je i brojne sportaše, sportske djelatnike i klubove pa su se od njega oprostili prikladnim objavama na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Dino Rađa na svom Face profilu objavio dirljivu objavu uz fotografiju velikog pjevača...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tužan dan. Pretužan. Jedan od najvećih umjetnika svih vremena'

"Tužan dan. Pretužan. Jedan od najvećih umjetnika svih vremena. Tako jedan dobar lik koji je čitav život širio dobro oko sebe. Čast mi je bila poznavati te. Počivao u miru Đole, iako takvi kao ti nikada ne umiru. Ne mogu i da hoće", napisao je legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa u svojoj objavi na Instagramu.

Ostajemo u Splitu. Tamošnji se košarkaški velikan oprostio od Đorđa Balaševića sljedećom objavom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Adio, majstore! Otišao je Đorđe Balašević, veliki štovatelj Jugoplastike. Pročitajte što je o našem klubu Balašević napisao u monografiji povodom 70. rođendana kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jugoplastika je i bila neka zaigrana bajka'

Misao 1.: 'Najveća prevara je kad ti kažu da je o nečemu dovoljno napisati par reči. To samo znači da te reče moraju biti posebne. A par posebnih reči o Posebnima već opasno vuče na bajku. Ali, mislim da neće biti problema. Jugoplastika je i bila neka zaigrana bajka. Neka mi ne zamere oni koji su za taj klub igrali ili će igrati pod drugim imenom, jer za mene će se uvek samo tako zvati. Kao lepotica sa lokalnog korza koja se može udati hiljadu puta, ali je za sva vremena pamtiš pod devojačkim prezimenom...'

Misao 2.: Ni slučajno ne žalim za Tom Zemljom, da je vredela, ne bi se raspala na tako jadan način... Ne, gospodo, možda sam kriv što nisam zataškao svoje uspomene, kao mnogi drugi, ali definitivno nisam jugonostalgičar... Ja sam samo okoreli Jugoplastikonostalgičar... Pa vi sad grintajte do sudnjeg dana...", stoji u objavi KK Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Samir Toplak oglasio se putem svog Facebook profila...

"Hvala ti za svaki stih, za svaku riječ, za ljubav koju si širio. RIP veliki čovječe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Predsjednik hit kluba HNL-a HNK Gorica Nenad Črnko napisao je:

"Tvoje pjesme i stihovi nikad neće nestati. Postoji plan da te anđeli ukradu il' bar na čas, da te vrate među njih, jer nekad nebo pravi veliku baladu i traži rimu za glavni stih... Počivaj u miru...."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo