TUŽNA VIJEST: / Preminuo slavni olimpijski prvak, čovjek koji je tijekom svojeg života sve oduševljavao

Image
Foto: Screenshot: You Tube

U dobi od 102 godine jučer je preminuo najstariji olimpijski prvak Mađar Sandor Tarics koji je bio član pobjedničke mađarske vaterpolo reprezentacije s Olimpijskih igara održanih 1936. u Berlinu

22.5.2016.
12:05
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Tarics, koji je rođen u Budimpešti 1913., preminuo je u svom domu u San Franciscu, priopćio je Mađarski olimpijski odbor. Taricsa je uvijek zanimala matematika i radio je kao inženjer, a u San Franciscu je podučavao na sveučilištu. Kasnije je dobio priznanje za dizajniranje zgrada otpornih na potrese, a neko vrijeme je radio i kao savjetnik za potrese u UN-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivni 100-godišnjak

U dobi od 100 godina, Tarics je još uvijek vozio automobil s kalifornijskim registarskim pločicama na kojima je pisalo "Gold36"' U interviewu prošle godine je kazao da pliva, rješava matematičke probleme i prati vijesti o sportskim događajima u Mađarskoj.

Nakon smrti talijanskog biciklista Attile Pavesija 2011. Tarics je postao najstariji živući olimpijski pobjednik i nazočio je Olimpijskim igrama 2012. u Londonu, a kada su ga novinari pitali hoće li doći i na OI u Rio de Janeiru odgovorio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo, teško je planirati toliko unaprijed."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo