POTPUNO BIZARNO: / U godini dana u Engleskoj naučio je reći samo - yes!

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Engleska nogometna Premierliga prepuna je stranaca, a velik udio među njima imaju oni sa španjolskog govornog područja.

16.9.2015.
6:45
AFP
VOYO logo

Znatan postotak njih, međutim, pokazuje jako malo volje za učenjem engleskog jezika zbog čega je u klubovima znalo dolaziti i do neugodnih situacija. Ovom se temom u utorak pozabavio i španjolski dnevni list Marca koji je posebno izdvojio jedan bizaran slučaj.

Bez namjere da nauči jezik

Naime, španjolski napadač Iago Aspas prešao je u ljeto 2013. iz Celte u Liverpool gdje mu je trener Brendan Rodgers dao broj devet, čime je pokazao da ima velika očekivanja od njega. No, Aspas se nije snašao na Anfieldu, u godinu dana je uspio zabiti samo jedan gol i to u FA Cupu protiv Oldhama. Već sljedeće ljeto se vratio u domovinu, točnije u Sevillu iz koje je prije nekoliko tjedana opet završio u matičnoj Celti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog za neuspjeh u Liverpoolu treba tražiti u više faktora, ali jedan od ključnih je problem u sporazumijevanju s trenerom i suigračima. Aspas nije pokazao ni najmanju namjeru da nauči jezik zemlje u koju je došao, točnije uspio je naučiti jednu jedinu riječ! Koju ionako znaju svi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima igrača koji nisu svladali ni osnove engleskog. Jedan od najočitijih slučajeva je Iago Aspas i 'yes' - jedina riječ koju je naučio tečno izgovarati tijekom boravka u Liverpoolu", piše novinar Marce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo