UTAJA POREZA

DAN D ZA RONALDA: Portugalac se na sudu mora suočiti s teškim optužbama, a on želi ‘pobjeći’ iz Madrida

Cristiano Ronaldo treba se pojaviti na sudu u Madridu 31. srpnja kako bi se suočio s optužbama za utaju poreza u visini od 14 milijuna eura, javlja El Confidencial.

Najbolji nogometaš svijeta izjasnit će se o optužbama španjolskih vlasti za financijsku prevaru na štetu države Španjolske. Zatvoreno saslušanje zakazano je za 11 sati ujutro i nakon toga će sudac odlučiti hoće li podignuti optužnicu prema Ronaldu.

JAVIO SE ŠEF REALA: Perez branio Ronalda na temu utaje poreza, a onda je stiglo pitanje o transferu

Ozbiljne optužbe

Prema pisanju španjolskog lista El Confidencial, pretpostavlja se kako će čitav slučaj biti dosta kompliciran. Jer, optužbe su ozbiljne, a radi se o planetarnoj popularnoj nogometnoj zvijezdi. “Ako se Ronaldo sa svojim Portugalom plasira i finalu na ‘Kupu konfederacija’, imat će četiri tjedna vremena da se pripremi za davanje iskaza”, ističu Španjolci.

 

TOTALNA PANIKA U MADRIDU: Zidane i Ramos hitno kontaktirali Ronalda, otkriveno što im je poručio

Portugalac je izrazio nezadovoljstvo što nitko nije stao iza njega nakon što su španjolske vlasti podigle optužnicu protiv njega za utaju poreza te je jasno poručio da će napustiti Madrid. S obzirom na to da je riječ o čovjeku koji je ponajviše zaslužan za velike uspjehe Reala posljednjh godina zavladala ja panika u kubu. No, predsjednik Reala Florentino Perez osvrnuo se na pisanja kako Ronaldo želi napustiti Madrid.

CRISTIANO RONALDO PORUČIO SVOM AGENTU: ‘Napravi apsolutno sve što je u tvojoj moći da zaigram za njih’

‘Ronaldo ima izlaznu klauzulu od milijardu eura’

“Još uvijek nismo razgovarali, ali hoćemo. Ronaldo ima izlaznu klauzulu od milijardu eura i ukoliko je nitko ne aktivira, on ostaje u Madridu”, rekao je Perez. Prvi čovjek Reala stao je u obranu najboljeg nogometaša svijeta, istaknuvši da Ronaldo uvijek poštuje pravila i zakone.

I ON JE VARAO DRŽAVU!? Jose Mourinho pod istragom zbog utaje poreza

“Sve je čudno, Cristiano je dobar i kao profesionalac i kao osoba. Ne poznajem dobro njegov slučaj, ali nimalo ne sumnjam da je Cristiano poštivao svoje obaveze”, zaključio je Perez.

Ronaldo je pod optužbom da je prikrio svoj prihod u Španjolskoj od prodaje prava na svoje slike. Navodno je Portugalac zbog svega toga već obavijestio trenera Zinedina Zidana da namjerava napustiti Real.

Povratak na Net.hr