POLICIJSKO IŽIVLJAVANJE U SUSJEDSTVU? / Pokušao doći do liječnika i dobio batine; strava nakon derbija

Image
Foto: Screenshot/Balkanski navijači/You Tube

Neredi na derbi utakmici crnogorskog nogometa između Sutjeske i Budućnosti

4.4.2019.
11:00
Screenshot/Balkanski navijači/You Tube
VOYO logo

Ružne scene obilježile su jučer derbi 27. kola crnogorske prve lige između Sutjeske i Budućnosti u Nikšiću, koji je završio rezultatom 2-2. Kako javljaju crnogorski mediji a prenose srpski, dramatičan završetak dvoboja (gosti vodili 2-0, ali domaćin se spasio poraza golom u 95.) imao je i nastavak na atletskoj stazi ispred istočne tribine.

Navijači Budućnosti preskočili su ogradu, ali ih je odmah sačekala policija. Došlo je do sukoba, sijevale su šake i pendreci, a kako su poručili iz Uprave policije, povrijeđena su četiri policijska službenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Varvari preskočili ogradu i napali redare i policiju

"Dio navijača Budućnosti je, nakon završetka utakmice, preskočio ogradu i ušao na atletsku stazu koja se nalazi na obodu terena, gdje je prvo napao službenike zaštitarske službe, a potom i policijske službenike.

Policijski službenici su, nakon fizičkog napada kada su prvo povrijeđena tri policijska službenika, radi sprječavanja i daljeg odbijanja napada, kao i zbog spriječavanja grupe 'Varvara' da dođe do navijača suprotne momčadi, upotrijebili sredstva prinude – ručni sprej i službenu palicu",navodi se u priopćenju crnogorske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Kamenjem na organe reda

"Osim toga, 'Varvari' su prilikom izlaska sa stadiona gađali kamenjem policijske službenike, kada je još jedan policijski službenik zadobio ozljedu u predjelu glave", stoji u priopćenju policije.

Policijskim službenicima je, u zdravstvenoj ustanovi, pružena medicinska pomoć. Policija je izvjestila i da poduzima aktivnosti na identifikaciji napadača, a u toku je njihovo privođenje u službene prostorije CB Nikšić", navodi se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vođa navijača Varvara teško ozlijeđen

U incidentu je povrijeđeno nekoliko navijača Budućnosti, a najteže ozljede ima Aleksandar Čaka Ivanović, prenosi navijački portal Balkanski navijači. U Urgentnom centru u Podgorici su bili, uz vođu navijača Varvara Ivanovića, još dva navijača s lakšim ozljedama (glave i noge), kao i policijac Goran Krstonijević, koji ima ozljede ruke, navjerovatnije od kamenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tučnjave oglasili su se i Varvari:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Još jednom, po k'o zna koji put organizirana huliganska grupa pod uniformama je pokazala da su svi njihovi treninzi uzalud kada dođe trenutak da se pokaže što su naučili na obukama i to na golorukom narodu”, poručili su najžešći navijači podgoričke Budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su kazali i da je povrijeđeno dosta navijača, ali da su medicinsku pomoć zatražili samo oni u krajnjoj nuždi, zbog navodnih prijetnji pripadnika policija “da će ih sve poslati u tamnicu”.

Na snimci objavljenom na You Tube kanalu se vidi kako policija, navodno, brutalno udara navijača koji je povrijeđen i koji, prema prenošenju portala Balkanski navijači, pokušava doći do pomoći liječnika, ne pružajući nikakav otpor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo