PIROTEHNIKE KAO U PRIČI: / Evo gdje se u Osijeku skrivao 'arsenal' i kako se pokušao unijeti na stadion

Image
Foto: PIXSELL

Prije i tijekom održavanja nedjeljne utakmice 1.

6.3.2017.
15:19
PIXSELL
VOYO logo

Voditelj službe za javni red te PU Ivan Petrović rekao je na konferenciji za novinare kako je, prije utakmice, pregledom stadiona "Gradski vrt", na sjevernoj tribini, skriveno u odvodnom kanalu, pronađeno 64 pirotehničkih sredstava. Dodao je kako su tijekom utakmice, navijači NK Osijeka, na stadion, preko istočne tribine, pokušali unijeti 32 komada pirotehnike.

Izvijestio je kako su policijski službenici tijekom utakmice zatekli osam osoba, koje su bile pod utjecajem alkohola, jednu osobu s drogom, te dvije osobe koje su imale zabranu pojavljivanja na sportskim susretima i imale su obvezu javljanja u policijsku postaju, a to nisu učinile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OBJAVLJEN ŠOKANTNI REPERTOAR UVREDA: ‘Doći će i taj dan, od*ebat će narkoman’

Protiv svih prekršitelja podnesene su odgovarajuće prijave, a u policiji ističu kako je utakmica, unatoč utvrđenim prekršajima i pronađenim pirotehničkim sredstvima protekla relativno dobro.

S obzirom da je jedan od najčešćih prekršaja na sportskim događanjima navijačko pjevanje pjesama i poruka koje znače pozivanje na nasilje, na temelju rasne, vjerske, nacionalne pripadnosti, Petrović je rekao kako policija provodi kriminalistička istraživanja za neke prošle utakmice, gdje je zabilježeno takvo ponašanje, te provjerava je li riječ o prekršaju ili kaznenom djelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo