DA SE ČOVJEK SMRZNE

OVO JE PRAVO LEDENO DOBA: Kostelić objavio nevjerojatne fotografije svoje, po život, opasne avanture

Najbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić je na svojem Facebook profilu objavio atraktivne fotografije svoje, po život, opasne grendlandske avanture koja je okončana krajem travnja ove godine.

Kostelić je sa Slovencem Mihom Podgornikom prešao Grenland na skijama. Kako je Ivica objavio na Facebooku, dvojac je stigao su na cilj, selo Isortoq na istočnoj obali Grenlanda, u nedjelju u 23.30 sati po lokalnom vremenu. Put od 582 kilometra Kostelić i Podgorniks su prešli za 18 dana, deset sati i 52 minute.

EVO KAKO IZGLEDA KOSTELIĆ NAKON OPASNE AVANTURE: Još uvijek je u bolnici, ali već planira novu ekspediciju


Prva skijaška ekspedicija koja je prešla Grenland ove godine

Ivica i Miha su prva skijaška ekspedicija koja je prešla Grenland ove godine. U pojedinim dijelovima puta temperatura se spuštala do minus 34 Celzijeva stupnja, a vjetar je puhao brzinom do 120 kilometara na sat.

SKUPO PLAĆENA AVANTURA: Kostelić završio u barokomori, njegovom prijatelju prijeti amputacija prsta

Međutim, avantura najboljeg hrvatskog skijaša svih vremena Ivice Kostelića na Grenlandu nije prošla bez posljedica. Ni za njega ni za njegova suputnika. Naime, ova uzbudljiva, ali opasna avantura ostavila je posljedice u obliku vidljivih ozeblina zbog kojih je Ivica na kraju završio u barokomori, dok je Miha zadobio tešku ozljedu prsta na ruci.

UNIŠTENO LICE, ALI ISPUNJENO SRCE: Ovako izgleda Ivica Kostelić na kraju pustolovine koju će pamtiti do kraja života

Hrabar i zadivljujući podvig

Kostelić se sada dobro osjeća, a liječnici kažu da će se u potpunosti oporaviti. Njegovom prijatelju Mihi, međutim, i dalje prijeti amputacija prsta. Kako bilo, Kostelić je u srijedu na svom službenom Facebook profilu objavio fotografije s kojima je pokušao dočarati, odnosno predstaviti svoju grendlandsku avanturu. Fotografije je opisao i tako otkrio o čemu se na njoj radi, odnosno, kako je tekao njihov uistinu hrabar i zadivljujući podvig.

NOVI LEDENI IZAZOV IVICE KOSTELIĆA: Slavni hrvatski skijaš čestitao Uskrs fanovima i otkrio gdje se trenutno nalazi

Povratak na Net.hr