POTRESNO SVJEDOČANSTVO SLAVNE TENISAČICE: / 'Prošla sam stvarno pakao, to ne bih poželjela nikome'

Image
Foto: AFP, MATTHEW STOCKMAN

Umirovljena francuska tenisačica Marion Bartoli proživjela je pravi pakao nakon što je četiri tjedna provela u bolnici boreći se protiv opasne bakterije zbog koje je izgubila na težini.

30.8.2016.
9:19
AFP, MATTHEW STOCKMAN
VOYO logo

Bartoli je doputovala u New Yorku kako bi kao stručna komentatorica pratila US Open. No, zbog njezinog lošeg fizičkog stanja, svi su zabrinuti za nju. Bartoli, bivša osvajačica Wimbledona iz 2013. godine, povukla se iz profesionalnog tenisa, a ove godine vodi svoju najtežu bitku. Francuska tenisačica pokupila je tijekom jednog leta u Indiju misterioznu bakteriju zbog koje je potpuno izgubila tjelesnu masu i imala još čitav niz tegoba i neugodnih reakcija tijela.

NAKON MUČENJA U PRVOM SETU: Čilić ponizio brazilskog tenisača u trećem

Po život opasne komplikacije

No, u jednom trenutku došlo je do ozbiljnih, po život opasnih komplikacija. Tijelo joj je počelo odbacivati hranu, ali nakon četiri tjedna provedena u bolnici iznenađujuće se pojavila u New Yorku gdje će pokušati raditi kao stručna komentatorica. Doslovno pokušati... Jer, Bartoli je još uvijek iscrpljena od bolesti koja ju je slomila...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmor mi neće pomoći kod izliječenja. Sasvim je svejedno nalazim li se ovdje u New Yorku ili ležim i krevetu ako se bakterija ne uništi. No, tisuću puta se bolje osjećam dok sam aktivna" izjavila je Marion Bartoli, prenosi njezine riječi francuski portal Voici

Bartoli je za medije opisala pakao koji je prošla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, CARL COURT
Image
Foto: AFP, CARL COURT

Borba protiv bakterije

"Znači, to je stvarno pakao. Takvo što ne bi poželjela niti najgorem neprijatelju. Bakterija je orginalno bila u mojem trbuhu, a sad je u crijevima. Doktori vjeruju kako sam je pokupila za vrijeme jednog od mojih putovanja u veljači ove godine. Putovala sam na relaciji Melbourne - New York, New York - New Delhi, New Delhi - Paris u jednom tjednu. Razboljela sam se, završila u bolnici, a sad izašla treći put iz bolnice i polako se počinjem oporavljati. Dobila sam infuziju i proveli smo intubaciju, jer je došlo do toga da više nisam mogla jesti. Doktori traže od mene da unesem tri tisuće kalorija dnevno, ali to nije jednostavno. Sad sam na antibioticima i nadam se da će uspjeti uništiti bakteriju. Moramo vidjeti kako će se to razvijati."

Ona ima misiju

Nada se i sama kako je noćna mora iza nje. Iako nije još sve gotovo. Borba protiv misteriozne bakterije još traje. Ali ona ima misiju. Pokušati odraditi komentatorski posao na US Openu. Nije to radi posla, nego je to borba nje priotiv bolesti. Pomicanje granica, borba za zdravlje, za normalni život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su ipak zabrinuti za Bartoli i radije bi je vidjeli kako se odmara, ali ona ne želi ni čuti.

"Sretna sam što sam ovdje, što vidim ljude koje volim. Ovo je puno bolje nego ležati tjednima u bolnici. Što se tiče US Opena, imam popis jela koja su za mene sigurna. Sigurna sam kako prilikom komentiranja neću imati temperaturu 40 stupnjeva", objasnila je Bartoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo