STIGLA PRESUDA

ODBIO ALKOTEST, VRIJEĐAO POLICIJU PA PRIVEDEN: Suigrač Livaje kažnjen s devet mjeseci zatvora

Nogometaš Las Palmasa i suigrač Marka Livaje (24), Sergio Araujo, kažnjen je na kaznenom sudu u Las Palmasu s devet mjeseci zatvora i dvije godine zabrane vožnje automobila, javlja španjolski dnevni sportski list Marca.

Araujo je vinovnik skandala koji je odjeknuo španjolskim medijima. Napadač Las Palmasa kažnjen jer je odbio surađivati s policijom nakon prometnog prekršaja nakon kojeg je odbio surađivati s policijom.

SKANDAL U REŽIJI VATRENOG: Napuhao 1,51 promila, a onda policiji besramno lagao da je nezaposlen?

Tvrdio da ga je policija prevarila

To se dogodilo 26. rujna ove godine, a da stvar po nogometaša u optužnici bude gora, odbio se podvrgnuti drugom alkotestu nakon što je optužen za prometni prekršaj, a odmah potom tvrdio da ga je policija prevarila. Nogometaš koji je ove sezone iz 10 odigranih susreta u svim natjecanjima postigao 2 pogotka u jedno dodavanje, tvrdio je da on nije vozio, da je sjedio na mjestu suvozača kad je automobil zaustavila policija.

Prijatelj kazao da je Arauju pozlilo

Njegov prijatelj koji je navodno vozio kazao je Arauju pozlilo, no policija mu je naložila da pomakne automobil. Araujo im je kazao da je pio alkohol, nakon čega je uslijedio alkotest koji je pokazao da je igrač prešao dopuštenu granicu.

Tad je Araujo poludio i verbalno napao organe reda, kazavši da su lažljivci i istaknuvši da će predsjednik Las Palmasa riješiti problem. Nakon toga je odbio drugi alkotest, rekavši da nije bio svjestan da se radi o kaznenom djelu i zbog toga je uhapšen.

Policajci imali drugačiju verziju događaja

Policajci su imali drugačiju verziju događaja. Oni su naveli da je Araujo dobrovoljno pomaknuo automobil, nakon čega je pokušao pobjeći. Sve se pretvorilo u ozbiljni problem za nogometaša, ali na kraju on ipak neće završiti u zatvoru jer prema španjolskim zakonima zatvorska kazna nije nužna ako je presuda manja od dvije godine i ako djelo nije nasilno.

Odvjetnik Arauja, stanoviti Lino Chaparro, najavio je žalbu na presudu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr