NITKO KAO ON

NJEMAČKI AS TOTALNO RAZORUŽAO SUNARODNJAKE: Milijun je razloga zašto je najbolji

Dugogodišnji miljenik navijača njemačke nogometne reprezentacije, jedan od rijetkih kojima niti igranje u Bundesligi 2 nije moglo ugroziti status u izabranoj vrsti, i dalje niže golove no to mu nisu jedini uspjesi. Riječ je o Lukasu Podolskom.

Rođeni Poljak koji je kao tek prohodalo dijete stigao u Njemačku te je u Kölnu prošao nogometnu školu i debitirao za sastav profesionalaca, otisnuo se u minhnenski Bayern i ponovno vratio u klub grada u kojem je odrastao, sada je na poseban način pokazao privrženost ulicama na kojima je odrastao.

Treći strijelac njemačke nogometne reprezentacije svih vremena danas ‘trpa’ golova za turski Galatasaray, trećeplasiranu momčad tamošnjeg prvenstva. Ipak, u jednoj je stvari i na prvom mjestu.


Riječ je o poziciji koju hit u kojem je sudjelovao, a naziva se on Liebe deine Stadt (Voli svoj grad), zauzima na ljestvici s pjesmama urbane glazbe. Trenutačno je ta rap balada, zajednička suradnje Mo-Torresa, Cat Balloua i Podolskog, pjesma koja se u Njemačkoj najviše ‘skida’, a činjenica da je u deset dana sakupila milijun pogleda dovoljno govori o njenoj popularnosti.

“Nevjerojatno je što se dogodilo u posljednjih nekoliko dana. Hvala svima koji su pjesmi Liebe deine Stadt pružili podršku. Nisam očekivao ovakav uspjeh. Volim svoj grad i njegove ulice”, poručio je Podolski.

Povratak na Net.hr