NITI ALEXIS SANCHEZ NIJE SE IZVUKAO: / Novo pojačanje Manchester Uniteda osuđeno na 16 mjeseci zatvora

Image
Foto: AFP, ODD ANDERSEN

U Španjolskoj je u proteklom periodu pokrenuto više sudskih postupaka protiv poznatih nogometaša zbog iste povrede zakona

7.2.2018.
19:21
AFP, ODD ANDERSEN
VOYO logo

Novo pojačanje Manchester Uniteda Čileanac Alexis Sanchez u Španjolskoj je zbog utaje poreza osuđen na 16 mjeseci zatvora i 600.000 eura kazne.

Međutim, Sanchez neće završiti iz rešetaka, jer je za to potrebna sudska sankcija u trajanju od najmanje dvije godine. Čileanski napadač, koji je u zimskom prijelaznom roku preselio iz Arsenala u Manchester United, nagodio se sa španjolskim tužiteljem i priznao utaju poreza u iznosu od milijun eura, zbog čega je i dobio kaznu koja ne podliježe odlasku u zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prihvatio krivnju

Sanchez je optužen za utaju poreza na ime autorskih prava na svoj lik, a sve u periodu dok je nosio dres Barcelone, odnosno 2012. i 2013. godine.

Čileanac je u potpunosti prihvatio krivnju za neprijavljivanje poreza, a također je nadoknadio i sve obaveze koje su mu na teret stavljali španjolski poreznici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Španjolskoj je u proteklom periodu pokrenuto više sudskih postupaka protiv poznatih nogometaša zbog iste povrede zakona, a među njima su i Lionel Messi, Javier Mascherano, Angel di Maria, Marcelom Radamel Falcao i Cristiano Ronaldo. Na udaru poreznih organa našao se i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić protiv kojeg je podignuta optužnica za utaju poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo