DRUGA STRANA UTAKMICE

NET.HR DOZNAJE: Policija u Kijevu ispraznila dio tribine s više stotina hrvatskih navijača! Otkrivamo i razlog

Sinoć na Olimpijskom stadionu u Kijevu, tijekom drugog poluvremena susreta Ukrajine i Hrvatske (0-2), došlo je do problema u gostujućem sektoru između hrvatskih navijača i policije.

Naime, do neželjene situacije koja srećom nije eskalirala u još veći sukob došlo je nakon što su hrvatski navijači zapalili dvije baklje i bacili ih prema terenu, na tartan stazu.

Kako Net.hr doznaje od navijača koji je prisustvovao susretu, ispred tribine su se odmah pojavili organi reda koji su na kraju i ušli na samu tribinu, te ispraznili dio tribine.

NAVIJAČI OPET HTJELI OSRAMOTITI HRVATSKU: Niti večer velikog slavlja nije moglo proći bez nereda

Doznajemo i kako je ukrajinska policija hrvatske navijače držala ispod tribine sve do 20 minuta nakon završetka susreta, nakon čega su navijači pušteni u grad. Inače, utakmici u Kijevu prisustvovalo je 70, 000 gledatelja.

Vrijedi spomenuti kako u Kijevu nije bilo nereda uoči i nakon susreta. Hrvatski i ukrajinski navijači zajedno su se družili, pili, zabavljali bez incidenata… Inače, ukrajinski ultrasi i nogometni huligani su, uoči susreta, na društvenim mrežama objavili proglas u kojem su pozivali na jedinstvo s hrvatskim navijačima. 

Iz razloga što je Hrvatska za njih prijateljska zemlja jer se Hrvati bore kao dobrovoljci na ukrajinskoj strani u ukrajinsko-ruskom sukobu, a rat za “slobodnu Ukrajinu” podsjeća na domovinski rat u Hrvatskoj.

Hrvatska je svladala Ukrajinu 2-0 golovima Andreja Kramarića i tako izborila dokvalifikacije za plasman na SP u Rusiju 2018. godine.


Povratak na Net.hr