ISPUNIO OBEĆANJE: / Trener Crotonea otpedalirao 1300 km za poginulog sina! 'Ne želim da itko doživi ono što sam ja doživio'

Image
Foto: Screenshot: You Tube/Twitter
Image
Foto: Screenshot: You Tube/Twitter

Nakon prve gostujuće pobjede Crotonea kod Chieva (2-1) u Seriji A, trener talijanskog prvoligaša Davide Nicola obećao je da će odvoziti 1300 kilometara biciklom ako ostane u ligi.

20.6.2017.
11:47
Screenshot: You Tube/Twitter
VOYO logo

"Ako ostanemo u ligi, vozit ću bicikl od Crotonea do mojeg Torina", rekao je trener Davide Nicola (44) nakon pobjede protiv Chieva 2. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki su mislili kako se sprda. Drugi su, pak, stvar prepustili sudbini. Jer, tada nitko nije vjerovao u ostanak u Seriji A, ali Crotone je dobrim igrama krajem druge polovice sezone uspio ostati u ligi.

Uporni Nicola i njegova momčad su do kraja sezone izgubili samo od Juventusa, dobili još šest utakmica i u ludom zadnjem kolu se spasili od ispadanja. Trebala im je pobjeda protiv odličnog Lazija, ali i kiks Empolija protiv otpisanog Palerma, što se i dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NOGOMETU SE DOGAĐA NEŠTO REVOLUCIONARNO: ‘To je budućnost ovog sporta, oduševljen sam’

"Za mene je bilo prirodno razmišljati na taj način. Volim voziti bicikl, inače ga vozim u slobodno vrijeme. Od prvog dana sam vjerovao da možemo ostati u ligi", rekao je tada Nicola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sada je svoj cilj ispunio. Odvozio je 1300 kilometara. No, cijela divna sportska priča je dobila svoju tužnu pozadinu. Nicola je pedalirao za svojeg sina, koji je 2014. godine poginuo u prometnoj nesreći nakon što ga je pogodio automobil. Nicolin sin je također bio na biciklu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je za mojeg sina. Ne želim da ijedan roditelj doživi ono što sam ja doživio. Drago mi je da sam uspio odraditi ovaj put i nadam se da će se nešto popraviti po pitanju sigurnosti na talijanskim cestama", rekao je junak Crotonea i dodao:

"Umoram sam. Ne osjećam nikakvu posebnu bol. Možda ću bol osjećati sutra. Najvažnije je da sam ispunio svoj cilj", izjavio je Nicola čije riječi prenosi ugledni britanski BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo