U CENTRU GRADA

NAVIJAČI U VINKOVCIMA OPET PROSVJEDOVALI PROTIV VLASTI: ‘HDZ grobari, Vinkulju ste ubili!’

Prolaznici su ih podržavali trubljenjem, a oni su naglasili da se njihov prosvjed ne odnosi samo na nogomet

Nakon što su u petak upali na svečani program povodom obilježavanja 100. rođendana Cibalije, vinkovački navijači priredili su u nedjelju novi prosvjed. Nekolicina ih se okupila u centru grada s transparentom na kojem piše “HDZ grobari, Vinkulju ste ubili!”. Prolaznici su ih podržavali trubljenjem, a oni su naglasili da se njihov prosvjed ne odnosi samo na nogomet.

Njihovu objavu Facebook objavu prenosimo u cijelosti:

ZA ISTINU – PRIJAVE, ZA KRIMINAL, LOPOVLUK I UNIŠTAVANJE – ZAHVALNICE!!!
Dakle, događaj se zbio u petak navečer, a vidimo kako brzo ‘institucije’ mogu reagirati kada rade u službi vladajućih.Kada ti nedjeljom za vrijeme ručka dva policajca dođu kući, znaš da si dirnuo u osinje gnijezdo. Istina boli. Boli do ja*a. Naravno da nisu slučajno upali baš u nedjelju i baš za vrijeme ručka…

To su klasične metode zastrašivanja kojima su se koristili neki propali sistemi. “Uništili ste proslavu sto godina Cibalije!” kaže drot… Odgovor je bio briljantan, tako da su se i organi reda smijali tridesetak sekundi.
“Mi uništili proslavu pa dobili prijave, a oni uništili Cibaliju pa dobili zahvalnice!” Tako otprilike funkcionira naš grad i naša država. Ne smiješ lopovu reći da je lopov. Ljudi koji su doslovno uništili sve oko sebe, dijele si nekakve zahvalnice i plakete…

Ali to je postalo toliko normalno danas, da nitko više ni ne obraća pažnju. Ljude ne zanima. To je utopija, kažu. A i ako se pojavi nekakva šačica entuzijasta, tada se promptnom reakcijom, na sve moguće načine, gazi one najhrabrije među nama. Ali nećete nas zgaziti monstrumi jedni! Nećemo dozvoliti da nepravda i laž pobijedi! Vama je ova država dala sve. Uhljebili ste svoje sinove i kćeri, rođake i prijatelje. I one što vam ližu ja*a i bulju.

One najogavnije što postoje. Što su svoje ideale i prijatelje prodali za stolicu. Ali neke od nas nećete nikada ušutkati ni kupiti, ma koliko nedjelja nam pokvarili, ma koliko otkazima prijetili, ma koliko niskim, pokvarenim i podlim potezima se služili! Ovo je tek početak. Vrijeme će pokazati. Prelazit ćete na drugu stranu ulice pognutih glava bando lopovska, prevarantska, zločesta, podla, odvratna!!!”

Povratak na Net.hr