LUKA U VRTLOGU SKANDALA

KAPETAN VATRENIH NA SUDU ZBOG UTAJE POREZA: Modrić uplatio gotovo milijun eura da izbjegne odlazak u zatvor?

Luka Modrić u društvu supruge Vanje trebao bi se tijekom dana pojaviti na sudu

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i veznjak madridskog Reala Luka Modrić u društvu supruge Vanje trebao bi se tijekom dana pojaviti na sudu nakon što ih je španjolsko državno odvjetništvo optužilo da su za 870.728 eura prevarili poreznu upravu.

VATRENI UTAJIO POREZ?: Modrić doznao kad se točno mora pojaviti na sudu u Španjolskoj

Odlazak na sud

Istražni sudac Gonzalo Salgado osoba je kojoj će supružnici Modrić u mjestu Alcobendas odgovarati ne optužbe državnog odvjetništva čija je tvrdnja su u Luksemburgu osnovali fiktivnu kompaniju s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza na prihod Lukinih sponzorskih ugovora.

Preciznije, grijesi kapetana Vatrenih odnose se na 2013. i 2014. godinu i na sumnju da nije platio porez u visini od barem 870.728 eura, a tužba je podnijeta i njegove supruge, direktorice tvrtke Ivano S.A.R.L koju je Modrić, sumnja je istražitelja, osnovao u Luksemburgu nakon dolaska u Madrid. Marketinška je prava prenio na nju iz vjerojatno očitog razloga – korporativni porez u Luksemburgu može biti smanjen na samo jedan posto, dok je u Španjolskoj 30 posto, a prema sadašnjim, strožim kriterijima, raste čak do 51 posto.

Uplatio iznos

ŠPANJOLSKO TUŽITELJSTVO PODIGLO OPTUŽNICU PROTIV LUKE MODRIĆA: Hrvatski kapetan utajio više od 870.000 eura?

Državno odvjetništvo navodilo je da bi utajeni iznos mogao biti i veći od spomenutih 870.728 eura jer policija sumnja da Modrić ima otvoren račun u poreznoj oazi na otoku Man, smještenom između Irske i Velike Britanije. Kako bilo, El Mundo na svojim internetskim stranicama u utorak navodi da je Modrić već uplatio iznos koji se s kamatama približio brojci od milijun eura kako bi izbjegao moguću zatvorsku kaznu, ali i pokazao da je voljan riješiti situaciju.

Povratak na Net.hr