ISTINA IZAŠLA NA VIDJELO /

Ugledni liječnik otkrio užasne vijesti o Michaelu Schumacheru: 'Nije dobro, ovako stoje stvari...'

Image
Foto: Profimedia

Jussi Posti, voditelj odjela za neurokirurgiju i traumatske ozljede mozga u Sveučilišnoj bolnici Turku u Finskoj, doveo je u pitanje najnovije natpise o legendi Formule 1

9.10.2024.
15:07
Profimedia
VOYO logo

Michael Schumacher, jedan od najboljih vozača Formule 1 u povijesti, prije više od 10 godina doživio je tešku nesreću na skijanju zbog koje je završio u komi. Zdravstveno mu je stanje veoma loše, a sada su se pojavile nove informacije koje nisu dobre.

Image
SKANDAL /

Schumacherov sin šokirao detaljima: 'Majka je neumorno tukla tatu, morao sam zvati policiju'

Image
SKANDAL /

Schumacherov sin šokirao detaljima: 'Majka je neumorno tukla tatu, morao sam zvati policiju'

Pisali smo prije 8 dana kako se Michael Schumacher navodno pojavio na vjenčanju svoje kćeri Gina-Marije ovoga ljeta u vili u Španjolskoj, koja je u vlasništvu obitelj i u njoj se već nalazi sva medicinska oprema potrebna za brigu o Michaelu. Šuškalo se da je gostima bilo zabranjeno ponijeti mobitele na vjenčanja upravo iz razloga što je i Michael bio prisutan na vjenčanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Vrhunski liječnik Jussi Posti, voditelj odjela za neurokirurgiju i traumatske ozljede mozga u Sveučilišnoj bolnici Turku u Finskoj, doveo je u pitanje najnovije natpise o legendi Formule 1. Točnije, demantirao ih je...

Njemački Bild naveo je da je "vrlo vjerojatno" da je sedmerostruki svjetski prvak prisustvovao vjenčanju svoje kćeri unatoč tome što je praktički nestao iz javnog života nakon kobne nesreće na skijanju 2013., koja mu je promijenila život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, sada se oglasio vrhunski neurokirurg koji osporava sve te Bildove tvrdnje i sugerira da "sve ukazuje na to da Schumacheru nije dobro."

Vodeći neurokirurg bacio je sumnju na ovu tvrdnju Bilda koja je odjeknula svijetom, sugerirajući da Schumacherovo stanje vjerojatno ostaje nepromijenjeno, ukazujući na indikacije da "sve sugerira da mu još nije dobro."

Od Schumacherove nesreće koja mu je promijenila život, samo su ograničene informacije o njegovom zdravlju objavljene. Obitelj njegovo zdravstveno stanje, bilo kakve informacije, čuva kao zmija noge. Gotovo godinu dana nakon nesreće pojavila se informacija da on više nije u komi i da prolazi "dugu fazu rehabilitacije".

Međutim, nisu objavljeni daljnji značajni detalji o njegovom stanju, ostavljajući njegovo trenutno stanje uglavnom obavijeno misterijom. Izvještaji španjolskih medija 2020. sugerirali su da je Schumacher preseljen u ekskluzivnu obiteljsku vilu na prestižnom imanju Las Brisas u blizini Andratxa na Mallorci, što mu je postalo trajnom rezidencijom, za razliku od njihova doma u Švicarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako su dali izgraditi bolnicu u njegovoj kući, sa svom medicinskom opremom i osobljem oko njega, čini se da je bio u bolnici većinu vremena. Na temelju dostupnih informacija, ne smatram da vodi baš aktivan život. Sve ukazuje na to da mu nije dobro. Kad pacijenti tako dugo leže, većina njih postane toliko slaba i ukočena da ih više nije moguće dići iz kreveta nakon toliko godina", rekao je Posti u razgovoru s Iltalehtijem, prenosi britaski tabloid Daily Mail.

S obzirom na vrlo ograničene informacije koje su izašle u javnost o Schumacherovom trenutnom zdravstvenom stanju, Posti inzistira na tome da se najvjerojatnije zdravstveni uvjeti kod legende F1 nisu promijenili. Pretpostavlja se da je i dalje Schumi "biljka", da se tako grubo, ali slikovito izrazimo. Znači, Schumacher i dalje vegetira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

"To sugerira da je vjerojatno u istome stanju cijelo ovo desetljeće. Sumnjam da se nešto značajno promijenilo u ovoj fazi. Najčešće se pacijenti oporave unutar dvije godine, a tada se najčešće određuje i razina oporavka. U biti, ove vrste pacijenata u najboljem su slučaju vrlo eksperimentalni modeli", objasnio je stručnjak i navodi:

"Postoje različite posljedice oštećenja mozga. Primjerice, ozljeda može utjecati na to da pacijent ne želi komunicirati ni s kim osim sa svojom najbližom obitelji. Također može biti slučaj da nitko osim pacijentove najuže obitelji ne može nju ili njega dovoljno stimulirati da počne komunicirati na smislen način", objasnio je Posti, stoji u pisanju Daily Maila.

Za spomenuti kako posljednje izvješće o Schumacheru datira iz 2023., kada su strani mediji objavili da se Schumacher vozio u sportskom automobilu Mercedes AMG kako bi pokušao stimulirati područja svoga mozga koja je nekoć koristio za utrke.

POGLEDAJTE VIDEO: Atomska braća' Sinković u studiju Net.hr-a kod Silvija Maksana. Po prvi su se put susreli s nekim pitanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo