LEGENDU JUGOSLAVENSKOG NOGOMETA IZBACILI NA ULICU: / 'Ne znam što ću ni kako ću, ja sam očajan čovjek'

Image
Foto: screenshot

Prije nekoliko godina vlasti u glavnom gradu BiH su Pašiću oduzeli lokalni stadion na kojem su trenirala djeca iz njegove škole nogometa,

15.7.2020.
11:37
screenshot
VOYO logo

Legendarni nogometaš 61-godišnji Predrag Pašić, koje u sezoni 1984–85. predvodio Sarajevo do naslova prvaka bivše Jugoslavije, mogao bi biti izbačen na ulicu nakon što je Općinski sud u Sarajevu donio odluku o oduzimanju stana i poslovnoga prostora kojeg je koristio.

"Ovim rješenjem o izvršenju mi se oduzimaju poslovni prostor i stan u kojem živim sa svojom suprugom, a čija vrijednost ne pokriva izmišljeni dug na ime najamnine za navedeni prostor, koji i nije vlasništvo općine Centar u Sarajevu. Zbog problema oduzetog stadiona ja sam nezaposlen. Moja supruga i ja smo imali nekakav prihod od prostora, pa su nam i to oduzeli. Mi smo praktično bez imovine i bez mogućnosti da možemo normalno živjeti", kazao je Pašić, čiju izjavu u srijedu prenose bosanskohercegovački mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pašić je dobio stan prije više od 30 godina od bivšeg gradonačelnika Sarajeva Ante Sučića kao zaslužni sportaš, a kao stvarni vlasnik nekretnine u gruntovnim knjigama je naveden jedan pokojni sarajevski Židov. Općinski sud u Sarajevu, na zahtjev općine Centar, donio je u lipnju ove godine odluku o oduzimanju stana i poslovnoga prostora kojeg je Pašić godinama koristio. Pašić je rekao da se je sudski spor vodio bez njegova znanja, te da mu je uskraćeno pravo obrane, a rješenje o izbacivanju na ulicu dobio je prije nekoliko dana.

Image
NESUĐENI VATRENI IZBAČEN IZ KLUBA JER JE POSLAO PORUKU 'ŽIVIO RATKO MLADIĆ': /

'Izdao me prijatelj, svaki dan mi prijete'

Image
NESUĐENI VATRENI IZBAČEN IZ KLUBA JER JE POSLAO PORUKU 'ŽIVIO RATKO MLADIĆ': /

'Izdao me prijatelj, svaki dan mi prijete'

'Ja sam očajan čovjek'

"Ne znam ni što ću, ni kako ću. Ja sam očajan čovjek, u takvom sam stanju da ne mogu ništa ni govoriti", rekao je Pašić. On je napomenuo kako je sreća što je sud na odmoru tijekom srpnja, pa će se konačno izvršenje vjerojatno dogoditi za mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sezoni 1984–85., kada je predvodio Sarajevo do naslova prvaka, Pašić je izabran za najboljeg igrača Prve lige bivše Jugoslavije. U dresu Sarajeva igrao je deset godina, a još je igrao i za Stuttgart te Muenchen 1860, u kojem je 1988. okončao igračku karijeru. Za reprezentaciju Jugoslavije skupio je deset nastupa.

Za vrijeme opsade Sarajeva (1992-1995), kojeg je u okruženju držala vojska Republike Srpske, ostao je u glavnom gradu BiH, te je otvorio školu nogometa "Bubamara" u kojoj su trenirala djeca svih nacionalnosti. O Pašićevoj školi nogometa je 2012. godine bivši napadač Manchester Uniteda Eric Cantona snimio dokumentarni film, koji je emitiran u okviru serijala "Nogometni buntovnici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nekoliko godina vlasti u glavnom gradu BiH su Pašiću oduzeli lokalni stadion na kojem su trenirala djeca iz njegove škole nogometa, i tada je Pašić otvoreno optužio sarajevske čelnike da mu to čine zato što nije bošnjačke nacionalnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo