KONAČNO OTKRIVENO ZAŠTO SE SRUŠIO AVION EMILIANA SALE: / Istražitelji otkili bizaran uzrok, obitelj traži dodatnu istragu

Image
Foto: Profimedia

Sala i Ibbotson letjeli su iz Nantesa u Cardiff nakon što su francuski i velški klub dogovorili transfer vrijedan 17 milijuna eura

14.8.2019.
18:11
Profimedia
VOYO logo

Gotovo sedam mjeseci nakon misteriozne smrti argentinskog nogometaša Emiliana Sale, izgleda da je konačno otkriven uzrok smrti njega i pilota Davida Ibbotsona koji su se u avionu srušili u kanal La Manche 21. siječnja ove godine.

„Salina je krv sadržavala karboksihemoglobin, spoj ugljičnog monoksida i hemoglobina visok čak 58 posto koji je vjerojatno bio fatalan za mladog nogometaša i njegovog pilota“, prenio je riječi istražitelja britanski BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POVRATAK RAZMETNOG SINA: /

Sammir raskinuo ugovor s brazilskim klubom i želi se vratiti u Hrvatsku

Image
POVRATAK RAZMETNOG SINA: /

Sammir raskinuo ugovor s brazilskim klubom i želi se vratiti u Hrvatsku

Ukratko, Sala i Ibbotson ugušili su se ugljičnim monoksidom te zbog toga završili na dnu oceana tijekom velikog nevremena usred zime. U posebnom izvješću Britanskog odjela za zrakoplovne nesreće navedeno je kako je toksikološki test krvi Emiliana Sale pokazao saturacijsku razinu od 58 % mješavine hemoglobina i ugljičnog monoksida, a sve preko 50 % se smatra potencijalno smrtonosnim, jer može izazvati nesvjesticu te moždani ili srčani udar.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

A handout video footage still image released by the UK Air Accidents Investigation Branch (AAIB) shows the rear left side of the fuselage, including part of the aircraft registration, identified as part of the wreckage from the missing Piper Malibu aircraft that disappeared two weeks ago carrying footballer Emiliano Sala and pilot David Ibbotson lying on the seabed under the English Channel. - British investigators on February 4 said they had spotted a body in underwater images of the wreckage of the plane carrying footballer Emiliano Sala and pilot David Ibbotson that disappeared in the Channel two weeks ago. (Photo by HO / AAIB / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / AAIB " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Obitelj traži dodatnu istragu

Iz Saline obitelji poručuju da je potrebno detaljno proučiti olupinu zrakoplova kako bi se saznalo kako je došlo do istjecanja smrtonosnog plina u kabinu letjelice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opasno visoka razina ugljičnog monoksida koja je pronađena u Emilianovom tijelu ostavlja mnoga neodgovorena pitanja. Kako je on umro, bit će ustanovljeno dodatnom istragom. Potrebno je saznati što više o ovom slučaju, jer sigurnost budućih putnika ovisi o tome", stoji u izjavi obitelji.

Odjel za zrakoplovne nesreće nastavlja istragu, a uskoro će biti objavljeno i završno izvješće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikad realizirani transfer

Sala i Ibbotson letjeli su iz Nantesa u Cardiff nakon što su francuski i velški klub dogovorili transfer vrijedan 17 milijuna eura, najveći u povijesti tada novopečenog premierligaša Cardiffa.

Sala je dotad uspješno igrao i zabijao u redovima Kanarinaca koje je vodio nekadašnji trener Dinama Vahid Halilhodžić, a poginuo je na vrhuncu karijere. Njegovo tijelo i tijelo pilota tražili su duže od mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo