NEVJEROJATNO I ISTINITO

JOSE MOURINHO DOBIO ULICU U RODNOM GRADU: Veliko priznanje u sebi krije i ogromnu dozu ironije

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho proveo je dio utorka u rodnom Setubalu gdje je jedna od tamošnjih ulica, konkretno Rua da Saude, preimenovana u Aveniju Josea Mourinha. Učinila je to Maria das Dores Meira, gradonačelnica Setubala, u čast 54-godišnjeg nogometnog stručnjaka koji je ondje rođen i koji je trenersku karijeru započeo u mlađim kategorijama tamošnje Vitorije, a ovjenčao ju osvajanjem pregršt naslova među kojima su i dvije Lige prvaka.

“Pitate li me cijenim li ukazanu čast, odgovor je naravno da da. Pitate li me je li ovo za mene emotivan trenutak, odgovor je da jest. Pitate li me osjećam li se ponosno zbog Vaših riječi i Avenije Josea Mourinha, onda da. Da, na sve navedeno”, kazao je Mourinho, a prenosi ESPN koji, pozivajući se na glasine, nije propustio u objavi na Twitteru primijetiti da na toj aveniji ima mnogo parkiranih autobusa.

Navedeno je, jasno, aludiranje na način na koji Mourinhove momčadi igraju često u utakmicama velikog značaja.

“Dolazim u Setubal jer ga volim, jer me prijatelji ovdje zovu Ze i suzdržavaju se nadimaka kao što je ‘Posebni’. Dolazim jer je ovdje moja majka i jer se ovdje osjećam bliže svome ocu. Jer moja djeca vole ovaj grad koliko i ja, a možda i više prema nikad ovdje nisu živjela. Ovo je jedini grad u kojem se osjećam prirodno, gdje se ljudi prema meni ponašaju normalno zbog čega se osjećam dobro”, dodao je Mourinho.

Povratak na Net.hr