IVAN LEKO PUŠTEN NA SLOBODU: / Njegov odvjetnik otkrio; 'Emocionalno je slomljen'

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Leko pušten na slobodu

11.10.2018.
17:42
AFP
VOYO logo

Hrvatski trener Ivan Leko, nakon što je prenoćio u pritvoru u istražnom zatvoru u Hasseltu, u četvrtak je tijekom dana izašao pred suca a nakon toga je pušten na slobodu u Tongerenu, javlja belgijski Sport.Be. Leko je iz zgrade suda izašao u pratnji svog odvjetnika, ali još uvijek za njega nije sve gotovo. Lekin odvjetnik Walter Van Steenbrugge rekao je, kako prenose belgijski mediji, da je Leko pušten bez ikakvih uvjeta...

"Nije osumnjičen za namještanje utakmica, ali je njegovo ime spomenuto u jednom dosjeu o pranju novca. To se odnosi na jednu isplatu od prije nekoliko godina koju porezne vlasti moraju provjeriti", rekao je Lekin odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija 'Čiste ruke'

Informaciju da je Leko pušten bez ikakvih uvjeta donosi i belgijska frankofona javna televizija RTBF, ali dodaje da je on optužen za pranje novca. Belgijsko savezno tužiteljstvo u četvrtak je u Bruxellesu održalo konferenciju za novinare kako bi objavilo informacije o velikoj aferi nazvanoj "Footgate".

U sklopu opsežne operacije, provedena su 44 pretresa u cijeloj Belgiji. Pretresi su obavljeni u devet nogometnih klubova - Anderlechtu, Bruggeu, Genku, Kortrijku, Mechelenu, Ostendeu, Lokerenu, Gentu i Standardu iz Liegea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LEKO UŽIVA POTPORU NAVIJAČA, ALI…: Poruka fanova kluba zagrijat će ga oko srca, no mediji tvrde – ugled mu je jako narušen

Dio belgijskih medija sumnja da je Leko uzimao provizije "ispod stola" od transfera u kojima je sudjelovao i glavni osumnjičenik Dejan Veljković, no o tom dijelu slučaja u ovom trenutku još uvijek nema informacija. U tom slučaju, Club Brugge bio bi prisiljen dati otkaz Leki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Leko u posljepodnevnim satima doveden pred suca istrage'

"Leko je u posljepodnevnim satima doveden pred suca ove istrage, nakon što je prenoćio u pritvoru. U ispitivanju je utvrđeno da nema nikakvih elemenata za zadržavanje, odnosno za produljenje njegovog pritvora zbog istrage", stoji u tekstu Sport.Be.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Belgijski portal Het Laatste Nieuws UŽIVO prati ovaj slučaj koji je glavna tema tamošnjih medija i javnosti...

"Trener Club Bruggea Ivan Leko pušten je na slobodu: 'Emocionalno je slomljen', kazao je njegov odvjetnik Van Steenbrugge", javlja Het Laatste Nieuws.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U akciji ukupno privedeno 28 osoba

Na medijskoj konferenciji u 15 sati policija je otkrila kako je u akciji ukupno privedeno 28 osoba te kako je u pretresima stanova i kuća pronađena velika količina nakita, satova i novca. Pod sumnjom su dvije utakmice druge belgijske lige Antwerpen-Eupen, odigrane 3. ožujka ove godine i Mechelen-Waasland Beveren, odigrane 11. ožujka 2018.

Istraga je pokazala da je Veljković u dosluhu s četiri člana uprave FC Mechelen navodno dogovorao rezultate tih dviju utakmica, izravno ili preko prijateljskih veza kako bi se klub spasio od ispadanja u niži rang natjecanja. Lekin odvjetnik Walter Van Steenbrugge izjavio je nakon puštanja kako je njegovom klijentu laknulo nakon ovakve odluke suda, ali da je i dalje vrlo emotivno doživio cijelu situaciju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavlja se velika istraga u aferi pranja novca i namještanja utakmica

Tijekom dana pojavila se informacija, a koju je navodno potvrdio i Club Brugge, da Ivan Leko nije upleten u namještanje utakmica. No, kako sada stvari stoje, mogla bi tu biti samo riječ o poznanstvu sa srpskim menadžerom koji ima puno više razloga za brigu.

U svakom slučaju, nastavlja se velika istraga u Belgiji u aferi pranja novca i namještanja utakmica. Ovo je najveća afera u povijesti belgijskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo