PA KOME JE TO TREBALO?

HRVATSKA SE CRVENI OD SRAMA: I zemlja koja ima ozbiljnih problema s huliganima zgrožena poljudskom sramotom

Incident koji se dogodio na subotnjem Jadranskom derbiju u Splitu između Hajduka i Rijeke odjeknuo je Europom.

Mediji pišu o zamaskiranom huliganu splitske Torcide koji je sa željeznom šipkom, koja inače služi za hvatanje bačenih baklji, pokušao napasti glavnog suca dvoboja Marija Zebeca. O ovom ispadu piše i Russia Today, zemlja koja ima velikih problema sa svojim huliganima od kojih strepi cijeli “Stari kontinent”.

HAJDUK U IŠČEKIVANJU NAJVEĆE KAZNE U SVOJOJ POVIJESTI: U strahu od kazne su i Riječani zbog degutantnog ispada Armade

Rusi su, stoga, navikli na ispade, ali unatoč tome pišu o ovom glupom činu u Splitu. Onda je jasno koliko je to ozbiljna stvar i kako je negativno odjeknula izvan granica Hrvatske.

“Splitski se huligan sjurio na travnjak i s metalnom šipkom pokušao napasti suca. Ovaj incident se dogodio za vrijeme drugog poluvremena susreta Hajduka i Rijeke u Splitu (1-1), u trenutku kad se Hajduk spremao izvesti slobodni udarac. Huligan je s maskom na licu i sa šipkom na travnjak Poljuda uletio s tribine iza gola Rijeke. Na kraju su ga policajci ispratili u policijsku postaju. Inače, ovo nije bio prvi prekid u ovom dvoboju. Ranije je dvoboj bio prekinut zbog bakljade domaćih navijača. Pretpostavlja se kako je navijač uletio na travnjak i napao suca iz frustracije zato što je sudac ranije dosudio kazneni udarac za Rijeku“, piše Russia Today.


Povratak na Net.hr