UOČI POVIJESNE UTAKMICE

JEZIVE SCENE U MILANU! Policija prvo zatočila, a onda i deset minuta tukla navijače Rijeke! Ima ozlijeđenih

Navijači hrvatskog prvaka Rijeke okupirali su Milan, ali i sukobili se s policijom.

Navijači Rijeke okupirali su Piazza del Duomo i okolne ulice. Okupljanje navijača bilo je zakazano na spomenutom trgu između 12 i 13 sati, a onda je u 17 sati Armada krenula u korteu prema metro stanici koja vodi na San Siro. Iako je sve do tada bilo mirno, bez incidenata, situacija u Milanu se u ranim večernjim satima ipak pogoršala.

Prema pisanju portala fiuman.hr, dio Rijekinih navijača, njih oko 200, cijeli dan je zatočeno u krugu stadiona odakle im policija brani kretanje. Policija ih je prvo držala na naplatnim kućicama sat i pol i onda ih oko 16 sati provela izravno do stadiona.

Navijačima navodno nije bilo dozvoljeno ni otići na WC, a u jednom trenutku su mirno, uzduginutih ruku pokušali izaći iz policijskog okruženja. Tada je talijanska policija na njih bacila suzavac i mlatila ih pendrecima oko deset minuta nakon čega se situacija smirila.

Neki su zadobili lakše ozljede, a policija im nakon svega i dalje ne dozvoljava kretanje, već ih drži okružene. Nemaju mogućnost čak ni otići na toalet, javljaju navijači spomenutom portalu fiuman.hr koji čekaju 19 sati kako bi im barem bio dozvoljen ulazak na stadion.

RIJEKA IGRA JEDNU OD NAJVEĆIH UTAKMICA U POVIJESTI KLUBA: ‘Nismo došli na izlet, lavina navijača je za nas velika obveza’

Vrijedi spomenuti kako je interes navijača za odlazak na legendarni San Siro je bio iznimno velik i očekuje se kako će hrvatskog prvaka bodriti više od 4,000 navijača. Bit će to najmasovnija podrška navijača Rijeke do sada na nekom od stadiona u sklopu europskih liga.

Navijači su na put kretali osobnim automobilima, brojnim autobusima, te kombi vozilima, a zanimljivo posljednjih dana u Rijeci je bilo nemoguće iznajmiti kombi. Svi su ‘krenuli’ prema Italiji. Dio navijača do Milana je krenuo vlakom iz Trsta.

Ovakva ludnica na Kvarneru za neko europsko gostovanje posljednji put je bila 2013. kada je oko 2,500 navijača otputovalo u Stuttgart na uzvratni susret završne runde kvalifikacija za plasman u Europsku ligu. Rijeka je na Mercedes-Benz Areni odigrala 2-2 izjednačivši u sudačkoj nadoknadi i zahvaljujući pobjedi kod kuće od 2-1 izborila prvo natjecanje u skupini Europske lige.

Mnogi dvoboj u Milanu uspoređuju i s legendarnim utakmicama protiv Real Madrida u 16-ini finala Kupa Uefa 1984. godine. Rijeka je na Kantridi slavila 3-1, no u uzvratu na Santiago Bernabeu je bilo 3-0 za ‘Kraljevski klub’ uz čak tri isključena nogometaša Rijeke.

“Pokrenuli smo lavinu navijača koji će doći na utakmicu. Velika je to čast za nas, ali i obaveza”, rekao je Matjaž Kek koji je, kao i igrači, vrlo uzbuđen zbog tako velike podrške.

Novi list javlja kako je jutro obilježila velika gužve na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak. Posebno su zapeli oni u autobusima jer su ih slovenske, ali i talijanske kontrole satima pregeldavale.

Međutim, ni to nije moglo pokvariti dobro raspoloženje riječkih navijača. Neki su, poput ekipe s Viškova, jutro započeli i prigodnom bakljadom. Utakmica između Milana i Rijeke počinje u 21.05 sati.


Povratak na Net.hr