KLJUČNI DOKAZ

GUERRERU BIZARNA OBRANA SMANJILA KAZNA: Drogirana mumija Peruancu osigurala nastup na SP-u

Metabolit kokaina u tijelu može ostati ne samo nekoliko godina, već nekoliko stoljeća nakon konzumacije

Paolo Guerrero moći će igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ove godine za svoj Peru nakon što mu je zabrana igranja  smanjena sa godine dana na šest mjeseci.

GUERRERU SMANJENA KAZNA, ALI NASTAVLJA BORBU: ‘To je nepravda, pa dokazao sam da nisam kriv’

Kokain uzeo slučajno?

Podsjetimo, Fifa ga je kaznila nakon što je najbolji peruanski igrač bio pozitivan na kokain:

“Nikad u životu nisam uzeo drogu. U Peruu je čaj od koke vrlo popularan te se može popiti svugdje pa tako i u hotelu gdje smo odsjedali. Šalice i čaj bile su svima na dohvat ruke i tako je vjerojatno moja šalica kontaminirana čajem od koke”, govorio je svojevremeno Guerrero.

Peruanski mediji otkrili su bizarnu obranu Guerrera pred Fifom kojom je uspio ‘slomiti’ krovnu nogometnu organizaciju koja mu je kaznu prepolovila. U priču su uključena tri mumificirana leša stara više od pola tisućljeća  pronađena 1999. u Andama gdje su zbog hladnoće i nadmorske visine ostali očuvani čak toliko da je u kosi jedne od tri mumije pronađen metabolit kokaina. A na istu tu supstancu bio je pozitivan i Guerrero.

Nastavit će se boriti za pravdu

Time je Guerrero sa svojim timom želio dokazati kako ta supstanca u tijelu može ostati ne samo nekoliko godina, već nekoliko stoljeća nakon konzumacije.

“To nam je pomoglo postaviti obranu, ali ne bi nam koristilo da nismo priložili svjedočenja stručnjaka te nalaze studija i znanstvenih radova”, rekao je Guerrerov odvjetnik, Bichara Neto.

Peruanac je najavio kako će se boriti da mu se kazna ukine u potpunosti jer tvrdi kako nije kriv.

Povratak na Net.hr