STRAHOTE RATA

DETALJI STRAVIČNOG DOGAĐAJA KOJI JE ZAUVIJEK PROMIJENIO MODRIĆEV ŽIVOT: ‘Ležao je nepomično u lokvi krvi…’

Jedan stravičan događaj zauvijek je promijenio život Luke Modrića koji ga je na kraju i izgradio kao osobu i nogometaša.

Jedan od najboljih veznjaka svijeta, maestro igre Real Madrida i Hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić, imao je teško odrastanje. Njegov život mogao bi poslužiti kao inspiracija za neki filmski hit, a poslužila je Španjolcima koji su napravili i dokumentarac o njemu i njegovom životu, u kojem je jedan od sugovornika bio i urednik Telesporta Aleksandar Holiga.

KAPETAN ĆE PREDVODITI HRVATSKU: ‘Koljeno je stabilno i to je najvažnije. Svjesni smo koliko će biti teško u subotu’

Osjetio je svu tugu, patnju i strahotu krvavog rata u Hrvatskoj

Modrić je na svojoj koži, kao dijete puno života, osjetio svu patnju, tugu i strahotu krvavog rata u Hrvatskoj. Toga razarajućeg sukoba kakvog Europa ne pamti još od završetka Drugoga svjetskog rata u režiji srpskih paravojnih postrojbi, zloglasnih četnika i bolesne i preteciozne velikosrpske politike upakirane u lažnu ideju očuvanja Jugoslavije, a samo s jednim ciljem. Osvajanje hrvatskog teritorija.

Srbi izrešetali djeda Luku

Kako je zbog iscrpljujućeg radnog vremena svojih roditelja, majke Radojke i oca Stipe, Luka veći dio dana provodio u kući svoga djeda po ocu, u Modrićima. I tamo se dogodilo nešto ustinu zastrašujuće.

Naime, Sportske novosti pišu kako su usred noći, stotinjak metara od kuće, Srbi izrešetali djeda Luku koji se vraćao kući s ispaše. Rafalna paljba čula se sve do obiteljske kuće. Kada je Stipe pronašao oca kako nepomično leži na tlu u lokvi krvi, bilo mu je jasno da je došlo vrijeme za bijeg. Za svoga oca nije mogao učiniti mnogo, no morao je zaštititi ženu i djecu jer je situacija postala neizdrživa.

Promjena koja je zauvijek obilježila njegov karakter

Preostalo im je jedino da odu, bez ikakve nade. U tim nesretnim okolnostima započelo je prvo veliko putovanje Luke Modrića. Bila je to velika promjena koja je zauvijek obilježila njegov karakter. Ojačala ga. I taj karakter i velika želja za uspjehom dovela ga je na svjetski pijadestal nogometaša koji svojim nogometnim umijećem oduševljavaju mase diljem svijeta i koji su uzor klincima.

Povratak na Net.hr