RIJEKU ČEKA SUSRET VISOKOG RIZIKA: / Delije dolaze u Hrvatsku pomoći svojoj braći

Image
Foto: AFP

Postoji mogućnost da Delije dođu u Hrvatsku na susret play-offa Lige prvaka između Rijeke i Olympiakosa na Rujevici (ako uopće budu i dozvoljena gostovanja), a bit će sigurno prisutni u Pireju.

4.8.2017.
13:24
AFP
VOYO logo

Ne, to nije špekulacija već - realnost. Delije su u bratskim odnosima s navijačima Olympiakosa i koriste svaku priliku da pomognu svojoj grčkoj "braći" u borbama protiv ostalih navijačkih skupina, posebno protiv onih iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UPOZNAJTE RIJEKINOG PROTIVNIKA U PLAY-OFFU LIGE PRVAKA: Rekorderi su u Grčkoj, a u svojim redovima imaju i bivšeg hajdukovca

Još se pamti okršaj iz Atene na aerodromu, na kojem su se Delije 2015. godine potukle s zagrebačkim Bad Blue Boysima. Transparenti Olympiakosa znaju se vidjeti na ogradi Marakane, isto kao i zastave pirejskog kluba na sjeveru. Naravno, i u Pireju su transparenti Delija itekako viđena "roba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, kako Gate 7 posljednjih godina i nisu baš na uobičajenoj navijačkoj razini, Delije čak znaju pomagati Grcima u izradama koreografije. Stoga, zbog svega navedenog, susret Rijeke i Olympiakosa očekivano je odjeknuo u beogradskim navijačkim krugovima i utakmica Rijeke i Olympiakosa bit će susret visokog sigurnosnog rizika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod navijača Crvene Zvezde, poznato je i kako su se pojavili u Zagrebu zbog utakmice Eurolige protiv Cedevite, ali ih je policija primjetila, privela i vratila za Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino poslijeratno gostovanje na stadionu Delije su u Hrvatskoj imale 2005. godine, kada ih je oko 300 stiglo u Zaprešić na utakmicu protiv Intera. Tada nije bilo većih problema zahvaljujući velikom osiguranju. Policija je tad doslovno okupirala grad i spriječila svaku mogućnost bilo kakvih napada na Srbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitno za istaknuti je i jednu stvar. Naime, pitanje je koliko Delije imaju petlju u većem se broju pojaviti u Hrvatskoj u situaciji kad postoji mogućnost nekog fizičkog sukoba. Jer, osim što na taj način teško mogu uopće i ući u zemlju neprimjećeni, poznato je kako beogradski navijači nisu baš hrabri kad su u manjini, odnosno, kad bi mogli izvući deblji kraj. U prijevodu, puno kalkuliraju i traže samo sigurne prilike za svoje navijačke uspjehe.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo