BRYANT JE IMAO PROBLEMA O KOJIMA NIKOM NIJE PRIČAO: / Obdukcija otkrila da je u krvi imao metilfenidat

Image
Foto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bryant nikad nije priznao u javnosti da ima problema i s jednim od ovih poremećaja

17.5.2020.
17:30
REX / Shutterstock Editorial / Profimedia
VOYO logo

Nakon gotovo četiri mjeseca od strašnog pada helikoptera američki mediji objavili su nalaze obdukcije Kobeja Bryanta, njegove kćeri Gianne i ostalih šest putnika te pilota.

Uzrok nesreće još se uvijek istražuje, a u službenom izvješću stoji da je uzrok smrti putnika “tupa trauma”. Helikopter je poletio u teškim uvjetima, zbog guste magle vidljivost je bila smanjena i pilot Ara Zobayan izgubio je kontrolu nad njim. Autopsija je pokazala da su svi putnici preminuli na licu mjesta. Utvrđeno je da pilot nije bio pod utjecajem alkohola ili droge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina medicinska supstanca koja je bila pronađena kod putnika u helikopteru bio je lijek Ritalin. Kako je izvijestio pouzdani američki medij Yahoo Sports, radi se o metilfenidatu, lijeku koji se koristi za liječenje poremećaja koncentracije i hiperaktivnosti. Također, spoj je to koji pomaže kod liječenja narkolepsije.

Narkolepsija je poremećaj spavanja kod kojeg osobe koje od njega boluju hvata san u najrazličitijim, vrlo često jako nezgodnim trenucima u danu. Zbog toga imaju problema sa spavanjem noću te abnormalan ritam spavanja. Bryant nikad nije priznao u javnosti da ima problema i s jednim od ovih poremećaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OBDUKCIJOM UTVRĐEN UZOK BRYANTOVE SMRTI: /

Otkriveni mučni detalji nesreće, rekonstruiran je i pad helikoptera

Image
OBDUKCIJOM UTVRĐEN UZOK BRYANTOVE SMRTI: /

Otkriveni mučni detalji nesreće, rekonstruiran je i pad helikoptera

Rekonstrukcija leta

Detalji nesreće te smrtonosnih ozljeda toliko su užasni da ih američki mediji nisu htjeli ni objavljivati iz poštovanja prema žrtvama. Inače, fotografije s mjesta nesreće dijelili su policajci koji su tamo prvi došli, ali su žestoko kažnjeni. Novi poznat detalj je da su kod Kobejeve kćeri Gianne pronašli dres s brojem 2 na kojem je pisalo “Mamba”.

“Kobe Bryant imao je ozljede po gotovo cijelom tijelu koje brzo, ako ne i odmah uzrokuju smrt”, stoji u izvješću o smrti legendarnog košarkaša Los Angeles Lakersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesreća njihovog helikoptera također je dobila svoju videorekonstrukciju. Pogledajte kako je to izgledalo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je kriv?

Bilo je puno razloga zbog kojih Bryantov helikopter nije uopće trebao ni poletjeti.

Državni odbor za prometnu sigurnost Sjedinjenih Američkih Država, odnosno institucija koja provodi istraživanje, objavio je prve rezultate. Javnosti su priopćili kako helikopter nije bio opremljen sustavom koji upozorava pilota ako se previše približi terenu. Međutim, kazali su kako ne mogu sa sigurnošću zaključiti da bi ta tehnologija spriječila tragediju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Tko je onda kriv? Za Kobejev suprugu Vanessu nije upitno da je pilot, koji je također izgubio svoj život u nesreći kriv za njen gubitak. Vanessa je već ušla u sudski spor te tužila tvrtku, no izašla je na vidjelo i druga strana priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, pilotov rođak Berge Zobayan za magazin People ispričao je verziju priče po kojoj su za nesreću krivi putnici, uključujući Kobeja i Giannu.

“Svaka je šteta onima koji nas tuže nanesena je zbog njihovog nemara i zbog nemara pokojnika. Oni su znali da su dobrovoljno pristali na vožnju helikopterom i znali su za rizike koji s tim dolaze. Taj njihov nemar je glavni faktor njihove pretrpljene štete za koju mi ne osjećamo odgovornost”, rekao je Zobayan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo