BOYSI SU SVOJ PAKLENI PLAN PROVELI U DJELO, UŠLI U ZEMLJU I ONI KOJI NISU SMJELI: / 'S kapuljačama na glavi izdvojili su se iz kortea i napali'

Image
Foto: Screenshot/PIXSELL

Bad Blue Boysi odradili povijesno gostovanje sinoć u Milanu

27.11.2019.
8:24
Screenshot/PIXSELL
VOYO logo

Najžešći zagrebački navijači Bad Blue Boysi jučer su u Milanu odradili povijesno gostovanje. Njih oko 5000 smjestilo se na polupraznom stadionu San Siro. Već u ponedjeljak su prvi navijači počeli pristizati iz Zagreba, da bi se kulminacija dogodila tijekom utorka, kad su Boysi doslovno preplavili milanske ulice, te u potpunosti ovladali gradom.

I oni bez ulaznica ušli u zemlju i našli se na stadionu

Index javlja kako su od navijača Dinama na Meazzi doznali da su neki od njih prešli talijansku granicu iako nisu imali ulaznice za utakmicu, zbog čega je policija navijačima Dinama branila ulazak u državu. Ali oni su usprkos tome uspjeli ući u Italiju, doći u Milano i dočepati se tribina San Sira. "Navijačka snalažljivost ne poznaje zapreke i zabrane. Ovima su doskočili tako što su oni koji su bili bez ulaznica, njih kupili od navijača koji nisu mogli doći i tako su svi dinamovci koji su bez ulaznica prošli talijansku granicu, uspjeli ući na stadion", stoji u pisanju spomenutog portala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I mi smo doznali kako je na tribinama San Sira stvarno i bilo onih koji su u Italiju doputovali bez ulaznica, iako su Talijani poručivali kako nitko tko neće imati ulaznicu neće moći u zemlju, a kamoli na stadion.

Image
TISUĆE BOYSA PROMARŠIRALO ULICAMA MILANA, PA SE POTUKLI S TALIJANIMA: /

Navijači Atalante ostali ležati ozlijeđeni

Image
TISUĆE BOYSA PROMARŠIRALO ULICAMA MILANA, PA SE POTUKLI S TALIJANIMA: /

Navijači Atalante ostali ležati ozlijeđeni

Romanisti i Boysi gaje prijateljske odnose

Priče uoči gostovanja Boysa o dolasku pristalica Rome u Milano kako bi bili uz zagrebačke navijače s kojim navijači Rome gaje prijateljske odnose, potvrdile su se točnim. Na Twitteru se, naime, pojavila informacija kako su pripadnici jezgra grupe navijača Rome bili na ovom gostovanju s Boysima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijačka Europa impresionirana je povijesnim korteom Boysa u kojem je bilo, procjenjuje se, oko 4500 do 5000 navijača Dinama, a koji je u jednom trenutku bio obasjana bakljama. Baklje su se palile i na ranije spomenutom mjestu okupljanja, što možete vidjeti u videu ispod...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki na društvenim mrežama, pak, ističu kako je u koretu bilo 6000 navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tučnjava u blizini San Sira

Inače, talijanski mediji pišu o tučnjavi Bad Blue Boysa i navijača Atalante kod San Sira, u kojoj su tri osobe ozlijeđene. Dogodilo se to prije početka dvoboja. Kao što smo sinoć pisali, masovna tučnjava se dogodila prilikom organiziranog kortea navijača Dinama ka stadionu, na Trgu Don Gnocchi nekih 500 metara od stadiona San Siro. Tučnjavu je prekinula intervencija policije. ANSA javlja da su ozlijeđeni 14-godišnji dječak i njegov 50-godišnji otac, te još jedna osoba koja je odvedena u bolnicu, a svi su Talijani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvojili se iz kortea i potražili kontakt s huliganima Atalante

Ne zna se tko je započeo sukob prvi, ali neki hrvatski mediji pišu kako su Talijani napali prvi, pa na kraju izvukli deblji kraj. Bergamonews javlja kako su napetosti počele oko 17.30 sati, kada su se hrvatski navijači okupili u Largu Cairoliju, nekoliko minuta kasnije i u Arco della Paceu. Korteo je doslovno paraliziralo promet u tom području. "Iz Zagreba je stiglo više od 5000 pristaša, neki čak i s glavama prekrivenim crnim kapuljačama s bakljama u rukama"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dolazeći ispred stadiona, neki Hrvati – njih oko stotinu – odvojili su se od povorke i potražili kontakt s pristalicama iz Bergama koji su ulazili na San Siro. U tom su trenutku intervenirale policijske snage i spriječile sukob. No, prije intervencije policije, Hrvati su uspjeli napasti grupu navijača Atalante koji su ulazili na stadion".

I policija tvrdi, a prenosi i Sky Sport, kako je oko stotinjak hrvatskih navijača imalo svoj plan te se odvojilo iz kortea na Via Don Gnocchi, oko 500 metara od stadiona, kako bi se sukobili s navijačima Atalante, u čemu su organizirani zagrebački huligani i uspjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema sinoćnjim preliminarnim informacijama, jedan je navijač Atalante zadobio ozljedu glave. Neki ostali navijači Atalante također su dobili batina u sukobu. Neredi su trajali nekoliko minuta, a situacija izvan stadiona tada je vraćena pod kontrolu. Kako i mi doznajemo, u žestokom okršaju gore su prošli Talijani kojih je nekoliko nakon okršaja ostalo ležati na asfaltu. U tučnjavi su korištene boce i baklje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo