SLUČAJ KOJI PRATE MEDIJI

BORBA SCHUMACHEROVE OBITELJI: Poznat dan konačne odluke zbog laži o stradalom Michaelu

Sud u Hamburgu 5. svibnja donijet će presudu u slučaju ‘obitelj Schumacher protiv magazina Bunt’, javljaju njemački mediji.

Obitelj legendarnog i teško stradalog njemačkog vozača Formule 1 tužila je njemački magazin Bunt koji je iznosio lažne tvrdnje o zdravstvenom stanju sedmostrukog prvaka najbržeg oktanskog cirkusa na svijetu.

‘ON JE MOJ UZOR, MOJ IDOL’: Mladi Schumacher po prvi put nakon nesreće progovorio o stradalom ocu Michaelu

Sudski proces započeo početkom godine

Sudski proces započeo je početkom godine i bio je zatvoren za javnost, a kako pišu dobro obavješteni njemački mediji, obitelj Schumacher tražila je odštetu u visini od 100 000 eura. Do tog je došlo u lovu medija na senzacionalizam, u trenutku kad su informacije o zdravstvenom stanju legendarnog Schumija dolazile na kapaljku.

SUĐENJE U TAJNOSTI: Počela velika pravna bitka zbog vijesti koja je potresla obitelj Schumacher

TVRDE DA JE PROHODAO, NJEGOV PRIJATELJ PORUČUJE: ‘Potrebno je čudo da se oporavi, jako je loše’

Obitelj se odlučila izolirati od medija. Takva je situacija od dana kad je Schumacher stradao. Znači od 29. prosinca 2013. godine. Od tad pa do danas, obitelj Schumacher zdravstveno stanje Michaela skriva kao “zmija noge”.

‘Michael može hodati’ – dezinformacija koja je odjeknula svijetom

Zanimanje javnosti za zdravstveno stanje njemačkog vozača (bilo) je ogromno, te su se u medijima pojavljivale svakakve informacije. Uglavnom neistinite. Magazin Bunt otišao je najdalje. Kap koja je prelila čašu bila je dezinformacija kako “Michael može hodati”, što je odjeknulo svijetom.

Obitelj Schumacher, koju u javnosti predstavlja glasnogovornica Sabine Kehm, poludila je na te dezinformacije i obitelj je odlučila tužiti spomenuti žuti medij.

“Nažalost, bili smo prisiljeni smo objašnjavati da tvrdnja kako se Michael može ponovno kretati nije istinita. Takve špekulacije su neodgovorne jer je, s obzirom na ozbiljnost njegovih ozljeda, privatnost iznimno važna. Također, članak je dao lažne nade mnogim uključenim ljudima”, pojasnila je Kehm.

Što se tiče zdravstvenog stanja najtrofejnijeg vozača formule 1 u povijesti, špekulira se kako je on u potpunosti nepokretan, kako u biti živi kao “biljka”,  te kako ovisi o medicinskoj pomoći.

Svjetski mediji pisali su i o tome kako njegova obitelj, kako bi namirila ogromne troškove liječenja koji tjedno stoje 140 tisuća eura, primorana je prodati njegov Mercedes AMG E55 iz 1998. godine koji stoji 120 tisuća eura (100 tisuća funti).

Situacija nije dobra

Iako se ne zna puno o Schumacheru, ono što se zna da situacija nije dobra. Unatoč dugotrajnom procesu u kojem je na poboljšanje njegova zdravlja potrošeno oko sto milijuna kuna, konkretnih potvrđenih pomaka nabolje nažalost – nema.

KAKVO LEŠINARENJE: Nudio tajnu snimku nesretnog Schumachera u bolesničkom krevetu pa zaradio prijavu

Kako vrijeme odmiče, svi sve manje vjeruju kako će se legendarni sportaš i idol sportskog svijeta oporaviti. No, briga o njemu i dalje iziskuje velike novce. Međutim, obitelj i navijači vjeruju u čudo. Čudo zvano oporavak legende koja je u poznatom francuskom skijalištu Meribel zadobila teške i po život opasne ozljede glave na zabranjenom dijelu staze.

Schumi je nakon toga proveo šest mjeseci u induciranoj komi nakon čega je prebačen u svoj švicarski dom na Ženevskom jezeru, u kojem zdravstvenu brigu o njemu vodi 15 ljudi.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr