KOMENTARI ČITATELJA

BALKAN SE PONOVNO – TRESE! Skandiranja u Skadru otvorila Pandorinu kutiju na prostoru bivše Jugoslavije

Hrvatski i albanski navijači svojim su skandiranjem u Skadru uoči i za vrijeme jučerašnjeg sraza 2. kola kvalifikacija za SP između Kosova i Hrvatske (0-6) razbjesnili srpsku javnost.

Uoči utakmice, kao i na stadionu ‘Loro Boriçi’, čula su se uvredljiva skandiranja na račun Srba u režiji albanskih i hrvatskih navijača. Kako to obično biva, to je naišlo na osudu Srba. Tim povodom, donosimo vam neke od najzanimljivijih komentara čitatelja portala Net.hr i medija iz Srbije na tu temu.

‘KAD MRŽNJA UJEDINI – UBIJ SRBINA’: Srbi su šokirani ponašanjem hrvatskih i albanskih navijača u Skadru

‘Imali smo istu burnu prošlost, isti nas je dušman tlačio…’

“Budalaši i slični njima su bezvremenska kategorija i nema veze sa Hrvatima, Srbima, Šiptarima i drugima. Žalosno što u ovo vrijeme gubimo i trošimo ovaj prostor na ovakve prizemne stvari, imamo puno više problema unutar naših redova svako od nas, koji su nas vratili 20-tak i više godina unazad i osiromašili…s njima se treba uhvatiti u koštac”.

“Drago mi je i neka viču jer to nije nikakav govor mržnje niti su to tzv. fašističke parole kako javljaju srbočetnički mediji i kukaju, jauču, plaću i nariču iz najdubljih dubina pakla. To što se grle naši i kosovski navijači, to je nešto poput povezanosti što se riječima ne da opisati. Imali smo istu burnu prošlost, isti nas je dušman tlačio, progonio, klao, ubijao i silovao. Palio, rušio i razarao”.

“Meni je ovo super. Pa to je arena gdje si ljudi daju oduška. Pa neka viču, neka psuju. To je igra. ‘Kruha i igara, to je povijest”.

“Ime Srbin je pojam za najveće zlo kod svih naroda Balkana koji su ikad imali veze sa Srbima. Nikad ne bih vikao općenito ,’ubij Srbina” ili slično, ali razumijem ogorčenost mnogih naroda na srpsku krvožednost i želju za klanjima”.

“To je jedna velika sramota za naše navijače to što su vikali. Nažalost sigurno će nas kazniti, a samo je pitanje koliko ili još gore nam se može dogoditi osim oduzimanja bodova, a to je da nas izbace sa ovih kvalifikacija za SP u Rusiji”.

Kosovo navijači


‘Stari prijatelji ogrezli u mržnji i šovinizmu’

Komentari čitatelja srpskih medija su, očekivano, osuđujući na račun Hrvata i Srba. Izdvojili smo one s portala Kurir, B92 i Večernje novosti.

“Koliko pameti, toliko i kulture”.

“Žalosno i smiješno”.

“Opet smo mi krivi”.

“Pa kad su na istom razvojnom nivou na žalost… Dva naroda koja će sama sebi na kraju doći glave”.

“Ništa novo. Stari prijatelji ogrezli u mržnji i šovinizmu”.

“Očekivano. Bila bih iskreno šokirana da je drugačije. Slično se sličnom raduje. Albanci i Hrvati su uvijek bila i ostala braća. I mentalitet im je identičan, tako da ne čudi ta posebna veza i fluid između njih”

“A mi smo bolji?!”.

“Što reći, a ne zaplakati. Žalim ove momke, jer nisu ni svijesni šta rade. Oprosti im Bože”.

“A što ste vi očekivali? Da Hrvati i Šiptari kliću ‘Živjela Srbija!! Pa zauvijek je pokopano ‘bratstvo i jedinstvo naroda i narodnosti’,ako ga je uopće i bilo?!”.

Povratak na Net.hr