UTAKMICA VISOKOG RIZIKA

ALBANCI NA UDARU U BEOGRADU: Dogodilo se nekoliko bizarnih incidenata! ‘Provociraju nas’

U Beogradu se upravo igra vruća utakmica 4. kola skupine B Europske lige između Partizana i Skenderbega.

Srpski tabloid Kurir javlja kako albanski mediji detaljno izvještavaju o događanjima uoči utakmice, te u svojim pisanjima ističu kako su Albanci bili isprovocirani od strane Srba u više navrata. Navodno nekoliko sati prije dvoboja iz Skenderbega su kazali kako ih Srbi provociraju na svakom koraku u Beogradu.

Srpski mediji prenose i pisanja albanskih medija kako Srbi u Beogradu na sve načine se trude da dekoncetriraju nogometaše Skenderbega, te naveli nekoliko “incidenata” koji su se dogodili. U prvom je autobus koji je prevozio nogometaše Skenderbega doživio manju prometnu nesreću. Albanci pišu kako je autobus malo “zakačio” rubnik. Kurir to začuđeno komentira kako su takvo nešto, unatoč minimalnoj šteti, Albanci shvatili kao provokaciju.

Također, dogodila se situacija i nakon toga. Kad je autobus išao prema hotelu, jedan se automobil parkirao nasred ceste, pa nije mogao skrenuti u ulicu gdje je hotel, što je iznerviralo vozača. Treći “incident” koji albanski mediji spominju kao provokaciju je i onaj kad se pokvarila vrata na elektični pogon na ulazu u hotel, u trenutku kad su čelnici Skenderbega stigli u hotel, pa su više od deset minuta bili zaglavljeni.

Onaj posljednji i najveći “incident” po Albancima, kako ističe Kurir, vide u obliku grafita koji stoji već duže vrijeme ispred stadiona Partizana, blizu klupske blagajne, na kojem je područje Kosova obilježeno srpskom zastavom.

Vrijedi spomenuti i kako je u srijedu, dan uoči utakmice, srpska policija zaustavila kod Preševa trojicu Albanaca koji su u svom automobilu krili dron.

Povratak na Net.hr