MLB

NA NASLOV ČEKAJU 108 GODINA: Chicago Cubsi izborili finale

Momčadi Chicago Cubsa i Cleveland Indiansa borit će se za naslov svjetskog prvaka u baseballu.

Cubsi su šestoj utakmici finala u Nacionalnoj ligi, odigranoj na njihovom Wrigley Fieldu, svladali Los Angeles Dodgerse s 5-0 te po prvi put nakon 1945. godine izborili mjesto u tzv. “World Series”.

Zadnji put prvaci 1908.

Veliko Major League Baseball (MLB) finale započet će u noći s utorka na srijedu po srednjoeuropskom vremenu (2.08 sati), a u njemu su dvije momčadi koje najduže čekaju na ponovni trijumf.

Naime, Chicago Cubsi su početkom 20. stoljeća bili jedna od najboljih momčadi, ali od 1908. godine nijednom nije došla do naslova prvaka. Cubsima će ovo biti 11. nastup u velikom finalu, a kao pobjednici su izašli samo dvaput (1907. i 1908.).

Indiansi čekaju od 1948.

Cleveland Indiansi na svoj treći naslov čekaju od 1948. godine. Ovo će im biti šesto veliko finale u povijesti, a posljednji put su finalistima bili 1997. godine. Indiansi su do naslova prvaka u Američkoj ligi stigli pobijedivši u pet utakmica finala Toronto Blue Jays.

U “Svjetskoj seriji” prednost domaćeg terena ima Cleveland koji će biti domaćin na svom Progressive Fieldu u prve dvije utakmice te u šestoj i sedmoj, bude li za to potrebe.

 

Povratak na Net.hr