NA KORAK DO SENZACIJE: / Perasović prokockao pobjedu u zadnjoj minuti i ostao bez finala Eurolige

Image

U finalu završnog turnira Europske lige u Berlinu igrat će košarkaši moskovskog CSKA i turskog Fenerbahčea.

13.5.2016.
23:22
VOYO logo

Španjolski sastav je u regularnom dijelu utakmice bio bliži pobjedi. U posljednjoj četvrtini Perasovićeva momčad je imala sedam razlike (66-59), minutu i 20 sekundi prije kraja četiri koša viška (71-67) i loptu, a 25 sekundi prije kraja napad za pobjedu pri rezultatu 72-72. Međutim, nisu uspjeli. Fener se izvukao, odveo susret u produžetak, a u dodatnih pet minuta slavio 16-5 za prvo euro-finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajno otvaranje

Fener je sjajno otvorio utakmicu i nakon tri minute je vodio 13-0. Međutim, Laboral se pribrao nakon minute odmora i momčad bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije VelimiraPerasovića se vratila u igru smanjivši na 15-13. Ipak, na koncu prve četvrtine Fenerbahče je imao osam koševa viška (23-15). Laboral se u drugoj dionici posve razbudio i do poluvremena su Španjolci smanjili na koš zaostatka (40-41).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvaranju treće četvrtine Perasovićeva momčad je stigla i do prvog vodstva (42-41), a prednost je zadržala do kraja četvrtine (57-55). U posljednjoj dionici baskijska momčad je povela sedam koševa razlike (66-59), a minutu i 20 prije kraja susreta imala je +4 i napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laboralov napad za pobjedu

Međutim, Turci se nisu predavali i 48 sekundi prije kraja utakmice smanjili su na 70-71, a 25 sekundi prije kraja poravnali na 72-72. Laboral je imao i napad za pobjedu, no Darius Adams je promašio tricu u posljednjoj sekundi.

Fenerbahčeu je ostalo 0,6 sekunde za čudo, no nisu uspjeli i susret je otišao u produžetak. U dodatnih pet minuta momčad Željka Obradovića je odigrala bolje. Povela je sedam razlike (81-74), a potom i devet razlike (83-74) dvije minute do kraja što Perasovićeva momčad nije uspjela nadoknaditi. na koncu je bilo 88-77.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turski sastav su do pobjede predvodili Bogdan Bogdanović sa 18 koševa i šest skokova, Luigi Datome sa 15 koševa i sedam skokova, te Jan Vesely i Ekpe Udoh sa po 14 koševa. Kod Laborala najefikasniji su bili Ioannis Bourousis sa 22 koša i 10 skokova, te Darius Adams sa 19 koševa i sedam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CSKA lako do finala

CSKA je u ruskom polufinalu daleko lakše stigao do pobjede. Moskovljani su odlično otvorili utakmicu i nakon prve četvrtine imali su 11 koševa prednosti (23-12). CSKA je u drugoj i trećoj dionici držao deset koševa viška, a četiri minute prije kraja utakmice je stigao i do plus 15 (82-67). Lokomotiv je uspio smanjiti na pet koševa zaostatka 23 sekunde prije kraja susreta, no više od toga nije išlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CSKA U FINALU EUROLIGE: /

Briljantni Draper zabio čudesan koš sa zvukom sirene, srušen i jedan rekord

Image
CSKA U FINALU EUROLIGE: /

Briljantni Draper zabio čudesan koš sa zvukom sirene, srušen i jedan rekord

Finalni susret između CSKA i Fenerbahčea na rasporedu je u nedjelju u 20 sati, a 17 sati je susret za treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CSKA će loviti svoj sedmi europski naslov, prvi nakon 2008. godine, dok je Fener izborio prvo finale.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo