PRVI SUPARNIK

NA KLUPI IM JE SLAVNI STRUČNJAK, BRZI SU I OPASNI, ALI KAUBOJI IMAJU RECEPT ZA JAPANCE: ‘Znamo kako ćemo to rješavati’

Igrači su svjesni na što moraju paziti u prvoj utkamici

Prije točno 30 godina hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je svoj prvi međunarodni susret. U momčadi su bili Tonči Peribonio, Vlado Šola, Goran Stojanović, Ivo Glavinić, Nenad Kljaić, Ivica Obrvan, Iztok Puc, Ratko Tomljanović, Bruno Gudelj, Stjepan Obran, Tomislav Farkaš, Robert Ipša i Željko Zovko. Izbornik je bio Josip Milković, a njegov pomoćnik – Lino Červar. Protivnik je bio – Japan, reprezentacija s kojom će Kauboji u petak odmjeriti snage u prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

POGLEDAJTE POVIJESNU FOTOGRAFIJU PRVOG NASTUPA HRVATSKE PRIJE TOČNO 30 GODINA: Červar i Šola bili su tamo, a protivnici su nam bili – Japanci

ČERVAR OTKRIO NA KOGA NE MOŽEMO RAČUNATI I IZNENADIO SVE: ‘Kao da je rat, na trening nas prati šest oklopnih vozila’

“Ostao je još jedan dan, svi smo skoncentrirani maksimalno, atmosfera je sjajna i jedva čekamo da počne utakmica. Analizirali smo ih i opet ćemo večeras, nezgodni su jako, brzi u kontri, igraju nezgodnu 5-1 obranu. Ali mislim da neće biti problema i da ćemo s našim sjajnim srednjacima to rješavati. I naravno, obrana mora biti dobra. Družimo se međusobno, pijemo kave, igramo PlayStation. I naravno, u mislima smo s domovinom, igrat ćemo za njih, mislimo na Petrinju i okolicu, znamo da su i oni mislima uz nas, i ginut ćemo za Hrvatsku”, izjavio je David Mandić u najavi susreta, koji možete gledati na RTL-u u petak od 18 sati.

Japanci nikada nisu bili jaki kao sada jer ih već tri godine vodi sjajni Islanđanin Dagur Sigurdsson, čovjek koji ne Njemačku odveo do naslova europskog prvaka. Japanu je ovo petnaesti nastup na svjetskim prvenstvima. Najbolji rezultat im je 10. mjesto iz davne 1970. godine. Na posljednjoj smotri u Njemačkoj bili su pozvani kao gosti i završili su 24-ti. Izgubili su svih pet susreta u teškoj skupini, s Hrvatskom, Španjolskom, Islandom, Sj. Makedonijom i Bahreinom. Tehnički i brzinski su vrlo dobra ekipa. Svi igrači dolaze iz japanskih klubova, a među njima ima i dvometraša, Hiroyasu Tamakawa (200 cm), Kohei Narita (199 cm), Kenya Kasahara (198 cm). Inače, su na posljednjem azijskom prvenstvu bili brončani.


Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Povratak na Net.hr