VELIKO IŠČEKIVANJE

MOGUĆI SUPARNICI U FINALU: Cro Copu nakon estonskog diva prijeti Fjodorov učenik ili osramoćeni iranski hrvač

Mirka Filipovića na Staru godinu čeka borba s estonskim divom Barutom Kaitom, a ukoliko svlada 180 kilograma teškog borca, u što nitko u Hrvatskoj ne sumnja, u finalu Rizinovog Grand Prixa, Cro Copa će čekati ili Iranac Amir Aliakbari ili Ukrajinac s ruskom putovnicom Valentin Moldavski.

Moldavski je učenik najtežeg Mirkovog suparnika Fjodora Jemjeljanenka, pravi izdanak njegove borilačke škole koja se temelji na sambo-combatu.

DAN UOČI VELIKOG OKRŠAJA: Mirko se ‘zaboravio’ pojaviti, Baruto se našalio na njegov račun

Bez poraza u pet borbi

Ovaj 24-godišnjak je bez poraza u pet borbi otkako se 2015. priključio MMA borbama. Član je FedorTeama, visok 185 centimetara i težak 99 kilograma. Favorit je u finalu, na njega je koeficijent 1,60, na pobjedu suparnika 2,20 i ako je vjerovati kladionicama, u finalu bismo trebali gledati Mirka i Moldavskog koji je, očito fasciniran Cro Copom, snimao hrvatskog borca u ringu.

Сегодня празднует День рождения Федор Емельяненко. Вы многого добились в жизни, но еще предстоит осуществить огромное количество планов и привести в жизнь большое количество идей. Поэтому мы искренне желаем Вам терпения, удачи, сил и крепкого здоровья! Пусть гармония и согласие всегда будут сопутствовать в семейном счастье. А рядом с Вами будут верные друзья и позитивные знакомые! #FedorTeam #Emelianenko #Fedor #happybirthday #Емельяненко #Федор

A post shared by FedorTeam (@fedorteamofficial) on

#ММА #fedorteam #japan

A post shared by Валентин Молдавский (@valentin_moldavskii_official) on

Zbog dopinga doživotno suspendiran iz hrvanja

Iranac Aliakbari je dvostruki hrvački svjetski prvak u grčko-rimskom stilu, koji je zbog pada na dopinškom testu morao propustiti Olimpijske igre 2012. godine. Nakon što je sljedeće godine osvojio zlato na WP-u, ponovno je uhvaćen u dopingu i doživotno suspendira iz svih hrvačkih natjecanja.

U svijet MMA borbi prebacio se prošle godine i skupio četiri borbe bez poraza, a do polufinala je došao pobjedom protiv Heatha Herringa kojeg je dobio sudačkom odlukom. Stručnjaci smatraju da bi se Mirko lakše nosio sa 190 centimetara visokim i 116 kilograma teškim  bivšim iranskim hrvačem.

 

Povratak na Net.hr