MODRIĆEV KAPETAN U STRAHU: / 'Hrvatska je izuzetno kompletna momčad i može biti iznenađenje Eura'

Image
Image

Uoči početka Europskog prvenstva Sergio Ramos i Pavel Vrba nahvalili su Hrvatsku

4.6.2016.
16:01
VOYO logo

Branič španjolske nogometne reprezentacije i kapetan Real Madrida, SergioRamos (30), rekao je kako je hrvatska reprezentacija izuzetno kompletna momčad koja bi mogla biti iznenađenje Europskog prvenstva te da mu se ne sviđa što mediji proglašavaju Španjolce favoritima na EURO-u.

"Favoriti, to je nešto čime se mediji bave. Stavljanje statusa favorita nikada nam se nije sviđalo, ići ćemo korak po korak", rekao je Ramos na novinskoj konferenciji u sportskom centru Las Rozas, u predgrađu Madrida, gdje se pripremaju Španjolci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvali Hrvatsku

"Hrvatska je izuzetno kompletna momčad, uvijek postoji iznenađenje i zato je potrebno dobro analizirati protivnike", dodao je.

Hrvatska će protiv Španjolske igrati posljednju utakmicu u skupini D u Bordeauxu 21. lipnja. Prije toga će odmjeriti snage s Turskom i Češkom. Španjolski par centralnih braniča činit će Ramos i GerardPique iz Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Gerard i ja smo jako iskusni, odigrali smo puno utakmica za reprezentaciju, i kada se iz zadnje linije prenosi mirnoća i sigurnost na ekipu to se osjeti", rekao je Ramos koji je prije tjedan dana s Real Madridom osvojio Ligu prvaka pa se naknadno pridružio pripremama.

Nezaboravan tjedan

"Ovo je bio nezaboravan tjedan za sve pristaše Real Madrida no sada je potrebno promijenit 'čip' i misliti na reprezentaciju. No sreća je bila neizmjerna", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska je osvojila prethodna dva Europska prvenstva, u Austriji i Švicarskoj 2008. te Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

"Imao sam veliku sreću živjeti velike povijesne trenutke s reprezentacijom. Sada želimo nastaviti pisati i stvarati povijest", rekao je suigrač LukeModrića i MateaKovačića u Real Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak su s konačnog popisa španjolske reprezentacije otpali vezni igrači Atletico Madrida SaulNiguez (21) i Real Madrida IscoAlarcon (24).

Žali za Iscom

"Isco mi je posebno drag, on mi je suigrač i veliki prijatelj. On je prvi koji je htio biti ovdje no konkurencija je doista jaka, puno je dobrih igrača. U nogometu te nekad dopadnu gorki trenuci", izjavio je Ramos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Španjolska reprezentacija se nastavlja pripremati u sportskom kampu u predgrađu Madrida Las Rozas, a u utorak će imati posljednju provjeru protiv Gruzije u Getafeu, drugom pregrađu glavnog grada. Dan kasnije putuje u Francusku, u svoj kamp na zapadu zemlje. Europsko prvenstvo će otvoriti 13. lipnja protiv Češke.

Na posljednjem velikom natjecanju, Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, Španjolska nije prošla skupinu u kojoj su još bile Nizozemska, Čile i Australija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom svih ovih godina vjerojatno nismo navikli na poraze. No može se i gubiti, postoje velike reprezentacije, pa zato moramo ići na prvenstvo skromni. Iz poraza i loših trenutaka uvijek treba nešto naučiti", zaključio je Ramos koji je za Španjolsku odigrao 135 utakmica.

I češki izbornik hvali Hrvastku

Češki nogometni izbornik PavelVrba pak smatra kako je grupa D u kojoj će na Euru igrati protiv Španjolske, Hrvatske i Turske jedna od najtežih, te da se jedino Hrvatska, zahvaljujući Modriću i Rakitiću, može uspoređivati sa Španjolskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jedna od najtežih grupa. Sve četiri reprezentacije imaju sličan stil igre. Hrvatska, zahvaljujući Modriću i Rakitiću, je najbliža Španjolskoj, ali opasna je i Turska sa Turanom", izjavio je Vrba u razgovoru za španjolsku Marcu.

Češka prvu utakmicu igra protiv branitelja naslova Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je nešto što se ne bira, no sviđa mi se što nećemo morati protiv Španjolske u zadnjem kolu tražiti prolaz u daljnju fazu natjecanja. Borit ćemo se za svaki bod u svakoj utakmici", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je kako Česi imaju izraženi momčadski duh: "Nemamo individualce poput Španjolske, igrače koji stvaraju razliku, no zato imamo jaki momčadski duh, ovdje postoji solidarnost. Svaki igrač na terenu zna što mora raditi, da moramo igrati zajedno. Momčadski rad je ono što nas je izvlačilo u teškim situacijama, i tako mora biti i dalje".

Češka je u kvalifikacijama ostavila bez Eura Nizozemsku, reprezentaciju koja je na posljednja dva svjetska prvenstva bila druga i treća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U utakmicama protv Nizozemske imali smo nešto sreće, no bili smo i jako dobro pripremljeni. Ipak, utakmice u kvalifikacijama ne mogu uspoređivati sa susretima na Europskom prvenstvu. Ovo u Francuskoj bit će nešto posve drugo", zaključio je Vrba.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo