LIJEPA GESTA

MODRIĆ I DUVNJAK IZNENADILI RUKOMETAŠICE: Pogledajte kakav su video snimili i što su im poručili uoči Francuske

Najbolji plasman na europskim prvenstvima Hrvatice su ostvarile na prvom izdanju tog natjecanja 1994.

Ispred hrvatske ženske rukometne reprezentacija povijesna je utakmica, polufinale Europskog prvenstva protiv Francuske u petak u 18.00 sati u Herningu.

Bez obzira kako utakmica završila, hrvatskim rukometašicama je već sam ulazak u polufinale najveći uspjeh u povijesti našeg ženskog reprezentativnog rukometa. A uoči utakmice dobile su podršku naših proslavljenih sportaša  Luke Modrića i Domagoja Duvnjaka:

Najbolji plasman na europskim prvenstvima Hrvatice su ostvarile na prvom izdanju tog natjecanja 1994. u Njemačkoj, kad su osvojile peto mjesto, a još su dvaput bile šeste (1996, 2008).

Na svjetskim prvenstvima su dvaput bile zaustavljene u četvrtfinalu (1997, 2011), baš kao i u jedinom nastupu na olimpijskom turniru, 2012. u Londonu.

Uz Norvešku, Francuska je najviše pokazala na ovom Europskom prvenstvu. Uostalom podatak da su još bez poraza najbolje govori o snazi aktualnih europskih prvakinja.

Sjajni vratari i obrana oduvijek su bili forte ekipe koju u drugom mandatu vodi Olivier Krumbholz. S njima je osvojio deset medalja. Između ostalih dva svjetska i jedno europsko zlato, jedno olimpijsko, i tri svjetska srebra…U Danskoj brane naslov europskih prvakinja iz Bercya od prije dvije godine.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr