ISKRENI VEZNJAK

MLADA ZVIJEZDA HAJDUKA OTVORILA DUŠU: ‘Počeo sam igrati loto i kockati, ali sve se promijenilo nakon jednog poziva’

Veznjak Hajduka svoje je svjedočenje vjere podijelio s vjernicima.

Talentirani nogometaš Hajduka Toma Bašić (21) podijelio je svoju životnu priču s vjernicima u crkvi sv. Josipa u Dugom Ratu. Naime, okupljenima je ispričao kako je preživio pakao kocke i kasina, piše Slobodna Dalmacija.

“Počeo sam igrati loto, a nakon nekog vremena i kockati u kasinu. Mi imamo svoj razum i svoju volju, ali zmija je uvijek tu da nas odvuče s pravog puta. Jednog dana nazvao me JE brat blizanac Jakov i tijekom razgovora s njim priznao sam mu da idem u kasino. Nije me osuđivao, nego je razgovarao sa mnom s ljubavlju i nakon toga više nisam išao kockati. Prošao bih kraj kasina i ništa me ne bi vuklo unutra”, kazao je veznjak i nastavio.

Pomogao mu brat

“Brat mi je ljubavlju pomogao da živim normalnije. U tom periodu kad sam se ostavio kockanja imao sam dosta slobodnog vremena, a to nije dobro ako nije organizirano. Mnoge mlade koji imaju viška vremena privuku laptopi i igrice na njima, a ustvari treba što manje koristiti internet jer je tamo sve postavljeno da nas odvuče od onoga što zaista trebamo”, ispričao je Bašić.

Miranda Cikotic/PIXSELLFoto: Miranda Cikotic/PIXSELL

“Imao sam čudnu ozljedu u zglobu kod palca koja me je onemogućavala u igranju i treniranju. Počeo sam čitati i gledati videa o tome što znači iscjeljenje. On je uzeo sve naše boli i patnje na sebe i zato sam počeo iskreno razgovarati s Isusom. Kad si iskren, govoriš iz srca, a kad nisi, govoriš iz glave. Moja je ozljeda zaliječena, a svoje iskustvo i taj osjećaj prenio sam prijateljima koji su bili taj trenutak sa mnom u stanu”, otkrio je.

“Život nogometaša ima niz pritisaka, primjerice medija, novca, slave, ali ima ih dosta koji ispravno razmišljaju. Važno je maknuti pogled sa sebe i ne pitati što meni treba, nego što treba mome bližnjemu. Treba pobijediti sam sebe, borba protiv bližnjeg nas slabi, a protiv sebe nas jača”, poručila je mlada zvijezda Hajduka.

 

Povratak na Net.hr