TUŽNA OBLJETNICA

MIOČIĆ SE PRISJETIO ŽRTAVA NAJSMRTONOSNIJEG NAPADA U POVIJESTI SAD-A: ‘Nikada vas nećemo zaboraviti!’

Devetnaest godina kasnije, 11. rujna simbol je herojstva Njujorčana

New York i SAD u petak obilježavaju godišnjicu terorističkih napada 11. rujna 2001.  Povodom 19. obljetnice najstrašnijeg terorističkog napada u toj zemlji oglasio se i UFC-ov prvaka Stipe Miočić, inače i sam vatrogasac.

“Za moju braću i sestre koji su se žrtvovali bez oklijevanja, i za sve one koje smo izgubili… Nikada vas nećemo zaboraviti!”, napisao je Miočić.

Unatoč pandemiji koronavirusa, najveća američka metropola održat će godišnju ceremoniju u čast gotovo 3000 poginulih u tim najsmrtonosnijim napadima u američkoj povijesti. Minutom šutnje obilježit će se trenutak kad su se zrakoplovi koje su oteli džihadisti zaletjeli u tornjeve blizance Svjetskog trgovinskog centra.

Obitelji žrtava neće kao ranijih godina držati govore nego su svoje prigodne riječi snimile. Ali moći će se okupiti na mjestu događaja, uz obvezno nošenje maski i poštivanje distance. Nacionalni memorijalni centar i muzej 11. rujna tom će prigodom biti otvoreni prvi put od početka ožujka.

Gradski čelnici ističu da je zahvaljujući njihovoj snažnoj volji grad u zadnjih mjesec dana značajno spustio stopu širenja zaraze virusom, od kojeg je umrlo više od 23.000 građana.

Povratak na Net.hr