Miha: Hrvati su bolji, idemo u Zagreb da se zabavimo

Selektor Srbije je ubeđen da njegova ekipa može da ostvari dobar rezultat protiv Hrvatske

16.3.2013.
14:52
VOYO logo

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović saopštio je danas spisak igrača za utakmice protiv Hrvatske i Škotske u kvalifikacijama za prvenstvo sveta u Brazilu.

On je rekao da za predstojeću utakmicu sa Hrvatskom u Zagrebu nije potrebna posebna motivacija i da njegov tim ide na Maksimir da se zabavlja i da pobedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Hrvati su u ovom trenutku bolji jer su iskusniji, uigraniji, skoro svi njihovi igrači su standardni u svojim klubovima i imaju psihološku prednost, jer čak i da izgube, imaće tri boda više od nas. Imaju velike šanse za pobedu, ali to ne znači da će i uspeti. Verujem u moje momke, njihov kvalitet, iako neki od njih još toga nisu svesni. Idemo tamo da se zabavljamo i da pobedimo, da igramo svoju igru, pa čak i ukoliko izgubimo, da to ne bude jer smo se povukli i branili - rekao je Mihajlović na konferenciji za medije u hotelu "Hajat".

On je dodao da igrače prošlost ne treba da interesuje i da tenzije koje prate ovaj meč "uglavnom stvaraju mediji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Utakmica sa Hrvatskom nam je značajna, ali ne značajnija od onih prethodnih, recimo sa Belgijom i ovih koje dolaze. Sad nam je ona najvažnija ali samo zato jer je sledeća. Ipak, ona donosi samo tri boda, kao i sve druge. Jedino da donosi šest, onda bi bila važnija od drugih - naglasio je Mihajlović.

Selektor Srbije je rekao da istorija dve zemlje ne opterećuje njegove igrače i da su oni potpuno mirni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mi znamo šta možemo i da ukoliko igramo dobro, možemo da pobedimo bilo koga, ali isto tako, ako igramo loše, možemo da izgubimo od bilo koga - rekao je Mhajlović.

On je objasnio da se bivši kapiten Dejan Stanković, uprkos najavama, ne nalazi na spisku putnika za Zagreb zbog nove povrede koju je zaradio na utakmici između Intera i Bolonje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Bilo bi bolje da je Dejan tu zbog svog iskustva, mirnoće i saveta koji bi svakako pomogli igračima. Istegao je mišić prošlog vikenda, nije trenirao i nije spreman, međutim, on će doći u ponedeljak na okupljanje reprezenatcje i biće sa nama u Zagrebu - rekao je Mihajlović koji je na kraju današnje konferecije za medije napravio originalan potez time što je zamolio srpske novinare da mu na poslednjoj konferenciji za mediju svi daju svoj predlog 11 igrača koji bi trebalo da izađu na teren protiv Hrvatske.

Srbija gostuje u Hrvatskoj 22. marta, a četiri dana kasnije dočekuje Škotsku u Novom Sadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo