MI SMO RUKOMETNA VELESILA: / Sedmorica Hrvata odlučuju o naslovu europskog prvaka

Image

Rukometaši mađarskog MVM Veszprema i poljskog Vive Targi Kielcea izborili su plasman u finale završnog turnira Lige prvaka u Kolnu.

28.5.2016.
20:43
VOYO logo

Veszprem je u polufinalnom ogledu nakon produžetaka pobijedio THW Kiel 31-28 (25-25, 12-15), dok je Vive Targi Kielcea slavio protiv PSG-a 28-26 (16-16). U finalu će igrati čak sedam hrvatskih rukometaša. Mirko Alilović, Renato Sulić i Ivan Slišković kod Veszprema, te Manuel Štrlek, Ivan Čupić, Filip Ivić i Denis Buntić u poljskim redovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veszprem treći put u finalu, Kielce prvi

Veszpremu će to biti drugo uzastopno finale i treće ukupno, a prva dva pokušaja su završila neuspješno. Prošle sezone su izgubili od Barcelone, a 2002. od Magdeburga. Poljacima je već sam ulazak u finale najveći uspjeh u povijesti kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veszprem i Kiel su i prošle godine igrali u polufinalu, a oba puta su slavili Mađari. Lani je bilo 31-27, a ove godine 31-28, ali nakon drame produžetaka. Kiel je ovoga puta bio korak do finala,1:45 minute prije kraja je imao 25-23, no Mađari su uspjeli izjednačiti, a odlučujući pogodak zabio je Slovenac Gašper Marguc sedam sekundi prije kraja susreta. U produžetku je Veszprem odigrao sjajno, dobivši taj dio igre 6-3 uz dva gola našeg Ivana Sliškovića kojem su to bili jedini golovima na utakmici.

Sulić zabio jedan, Duvnjak sedam golova

Mađare su do pobjede predvodili Momir Ilić s osam golova, Marguc sa šest, te Aron Palmarsson sa četiri pogotka. Renato Sulić je zabio jedan gol, a u prvom poluvremenu branio je Mirko Alilović. U redovima njemačkog sastava najbolji su bili Marko Vujin s osam i naš Domagoj Duvnjak sa sedam golova. Za Kiel je nastupio i Ilija Brozović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG bez finala

U prvom polufinalnom ogledu poljski sastav je pobijedio PSG 28-26 (16-16) izborivši svoje prvo euro finale. Jedan od junaka u pobjedi poljskog sastava bio je hrvatski rukometaš Manuel Štrlek koji je zabio tri od zadnja četiri gola Kielcea na utakmici.

Image
ŠTRLEK UNIŠTIO PARIŽANE: /

Voriju crveni karton, Karabatić nevidljiv, Kielce slavi prvi finale

Image
ŠTRLEK UNIŠTIO PARIŽANE: /

Voriju crveni karton, Karabatić nevidljiv, Kielce slavi prvi finale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štrlek uništio PSG

Štrlek je ukupno zabio četiri gola, a po četiri pogotka postigli su i Krzysztof Lijewski, Tobias Reichmann i Uroš Zorman, dok je najefikasniji bio Michal Jurecki s pet pogodaka. Ivan Čupić je dodao dva gola, a odličan je bio i Slawomir Szmal sa 15 obrana. U redovima pariškog sastava najefikasniji je bio Mikkel Hansen sa 10 golova od kojih je devet zabio u prvom poluvremenu. Serhij Onufrijenko je dodao pet golova, a Luc Abalo tri pogotka.

Nikola Karabatić je zabio dva gola, a naš Igor Vori jedan pogodak i to prvi na utakmici. U posljednjoj minuti utakmice Vori je dobio crveni karton zbog udaranja suparničkog igrača laktom u glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica između PSG-a i Kiela na rasporedu je u nedjelju u 15:15 sati, a finale između Veszprema i Kielcea je u 18 sati.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo