LIONEL MESSI BOLJI OD JOHANA CRUYFFA? / Ova statistika to u potpunosti demantira

Image
Foto: AFP

Svi se više manje slažu da je Johan Cruyff do pojave na scenu nogometaša poput Cristiana Ronalda i Lionela Messija smatran trećim najboljim igračem u povijesti.

25.3.2016.
15:30
AFP
VOYO logo

Messi tijekom posljednjih godina igra na toliko visokoj razini da su ga mnogi i u Argentini počeli smatrati većim od samog Maradone. Ako do kraja karijere uspije donijeti svojoj zemlji naslov svjetskih prvaka onda će to i biti slučaj.

Međutim, agencija za sportsku statistiku Opta donijela je zanimljivu usporedbu Cruyffa i Messija prema kojoj Nizozemac nije niti malo slabiji od Argentinca, štoviše čak je i bolji. Usporedili su njihove nastupe na Svjetskim prvenstvima, Cruyffov 1974. i Messijev 2014. Oba igrača zaigrala su u finalu te su bez naslova ostali jer je druge strane bila Njemačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivi podaci

Velikani svjetskog nogometa odigrali su po sedam utakmica na tim prvenstvima. Zanimljivo je da je Nizozemac dao tri, a Messi četiri gola, no Cryff je upisao dvije asistencije više (3:1). Također, stvorio je znatno više prilika svojim suigračima (36:23) no imao je manje uspješnih driblinga (34:46). Međutim Nizozemac je dobio više izravnih duela (77:75).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, jedan od igrača koje je Cruyff otkrio ispričao je koliki je značaj on imao na njega i za Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogroman utjecaj

"Nisam znao ništa o nogometu dok ga nisam upoznao. Svima će nam nedostajati. Njegov utjecaj na igru živjet će zauvijek. Mi koji smo ga poznavali imali smo sreću uživati u svemu što nas je učio. Svi smo ga na neki način kopirali, neki kao treneri, neki kao sportski direktori, neki kao komentatori koji su ga često citirali", rekao je Pep Guardiola, jedan od Cruyffovih najvjernijih učenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klub je bio iznad svih nas, ali je tek on svojim dolaskom donio pravu revoluciju i učinio ga velikim. Svima nama Cruyff je pomogao shvatiti što je nogomet. Moram priznati da se često u nekim situacijama zapitam što bi on napravio. Tako je bilo i protiv Juventusa kada se cijeli svijet srušio na moja leđa. Johan Cruyff je besmrtan", ispričao je Guardiola u razgovoru za španjolske medije.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo