MEDALJA ZA 'LASERAŠA' STIPANOVIĆA: / "Uvjeti su bili užasni, ali bronca je moja"

Image
Foto: Pixsell, Sanjin Strukić

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović osvojio je broncu na Europskom prvenstvu Lasera u Aarhusu, a Tina Mihelić zauzela je peto mjesto.

24.7.2015.
21:06
Pixsell, Sanjin Strukić
VOYO logo

Uoči današnjeg dana najbolju trojicu, Nizozemca Rutgera van Schaardenburga, Nijemca Phillipa Buhla i našeg Tončija Stipanović dijelio je samo jedan bod. U petak su održana dva plova, ukupno 12, i opet, kao i zadnjih nekoliko godina, bilo je vrlo dramatično.

"Vjetar je radio protiv mene"

"Bili su užasni uvjeti na moru, vjetar je radio protiv mene. Jači vjetar je dolazio s jedne strane, a promjena smjera s druge. Bila je velika borba, nas trojica smo stalno bili skupa. U prvom plovu sam dobio penal blizu cilja, kad sam bio ispred Nizozemca i Nijemca. Drugi plov sam i vodio, ali trebalo je imati puno sreće u tim uvjetima. Eto, medalja je tu i moram biti sretan", kazao je Tonči Stipanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedriličari na predolimpijskoj regati

Zlato je uzeo Schaardenburg, a srebro Buhl. Daniel Mihelić bio je deseti.

Kod djevojaka nadomak postolja ostala je Tina Mihelić, osvojila je peto mjesto. Imala je izglede za medalju, međutim u zadnjem plovu morala se povući s regatnog polja. Nova europska prvakinja je Bjeloruskinja Tatjana Drozdovskaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski jedriličari se vraćaju kući, ali nakratko, jer u Rio de Janeiru 15. kolovoza počinje predolimpijska regata, a hrvatska reprezentacija nastupa u punom sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo