MCGREGOR DETALJNO ANALIZIRAO BORBU U KOJOJ JE POPIO NEVIĐENE BATINE: / 'Jedan udarac promijenio je sve'

Image
Foto: AFP

Dagestanac je bio nemilosrdan, a posebno ga je motivirao Irčev trash-talk u kojem mu je spominjao vjeru i obitelj.

23.10.2018.
11:57
AFP
VOYO logo

Prošlo je malo više od dva tjedna od možda i najveće borbe u povijesti UFC-a u kojoj je Rus Habib Nurmagomedov u četvrtoj rundi gušenjem slavio protiv Conora McGregora te je na taj način obranio naslov u lakoj kategoriji. Irca se nije moglo čuti sve do ovog utorka kada je na Instagramu objavio detaljnu analizu borbe iz njegova kuta.

"Prva runda. Gledajući sa sportskog gledišta, mislim da je bila njegova. Gornja pozicija uz kavez, nula napretka u poziciji niti nanesena ikakva šteta, ali gornja pozicija. S borilačkog gledišta, runda je moja. Pogodio sam udarce i pokazao sam želju napasti. Rano sam ga pogodio lijevim direktom i koljenom u glavu. Laktovi iz raznih pozicija. Sve što je on radio je bilo to da mi je držao noge uz ogradu gotovo cijelu rundu", piše i nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobni udarac

"Druga rundu rundu je počeo bježati po kavezu prije nego je dobio blagoslov u udarcu desnom rukom. On je promijenio tijek runde i cijele borbe. Bio je to jako dobar udarac. Nakon njega sam se pokušao ustati i uzvratiti, ali on je stigao i uspio me uhvatiti te u tome spriječiti. Ovo je sport i to je bio njegov pametan potez. On mu je donio dominantnu rundu, tako da tu nemam što prigovoriti. Odlično odrađeno", analizira McGregor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da sam bio koncentriran i da sam mu u stand upu dao malo više respekta, ta desnica se nikad ne bi dogodila i automatski bismo danas drugačije razgovarali. Njegovoj borbi na nogama u pripremama nisam dao nikakvog respekta. Nisam radio nikakve specifične sparinge niti išta slično. Radio sam samo s ofenzivnim grapplerima i hrvačima. To se više neće ponoviti.

Isto tako, nisam dao dovoljno respekta svom ofenzivnom grapplingu. U borbi sam bio previše defanzivno orijentiran. Sve su to lekcije. Ne treba slušati nikoga osim samog sebe, ako je u pitanju tvoj skup vještina. Ti si gospodar svog svemira. Ja sam gospodar ovoga što radim i moram slušati jedino sam sebe", smatra Irac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treća runda. Nakon najgore runde moje borilačke karijere, uspio sam se vratiti. Kretao sam se naprijed, kontrolirao sam njegovo kretanje i pokazao sam kako sam ja taj koji ima želju napasti i potući se.

Želi revanš

Četvrta runda. Moj oporavak ipak nije bio onakav kakav je trebao biti i to je moja greška. Iako sam ga nadmašio u nekim ranim razmjenama udaraca, ponovno je uspio ući ispod mene i završio sam u lošoj poziciji, a bilo je preko tri minute do kraja runde. Pokušao sam vratiti poziciju i završio sam leđima uz ogradu kaveza. Bila je to stabilna pozicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, napravio sam kritičnu grešku, tako što sam mu ostavio moju gornju ruku baš u ključnom trenutku. Tako sam mu prepustio svoja leđa i završio sam pošteno prebijen. Što mogu reći više?

Bila je to sjajna borba, bila mi je zadovoljstvo i užitak. Vratiti ću se prepun samopouzdanja, potpuno spreman. Ukoliko i ne dobijem odmah revanš, nije problem. Spreman sam se boriti protiv idućeg u redu, oduvijek sam bio takav. Vidimo se uskoro ljubitelji borilačkog sporta, sve vas volim", završava se analiza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo