MAVROVIĆ NA PREDSTAVLJANJU NOVOG DINAMA: / Zagreb dobio još jednu sjajnu sportsku priču

Image

U utorak je u prostorijama BK Gladijator u Zagrebu svečano predstavljen BK Dinamo.

15.11.2016.
20:23
VOYO logo

BK Dinamo nastao je u suradnji Bad Blue Boysa i BK Gladijator. Ovo je nastavak ideje rođene među navijačima Dinama, koji u suradnji sa sportskim entuzijastima grada Zagreba, žele očuvati vrijednosti Zagreba i njegovu dugu i slavnu sportsku tradiciju.

U ZAGREBU JE ROĐEN JOŠ JEDAN DINAMO! ‘Želimo očuvati vrijednosti grada i njegovu sportsku tradiciju’

Prava priča koja se okuplja oko jednog imena i grba

"Ovdje prezentiramo jednu pravu priču koja se okuplja oko jednog imena i grba. Da se usmjerimo na Futsal Dinamo, na ono što su oni napravili još prije. Htjeli smo napraviti nešto pozitivno za naš Zagreb i djecu. Pozivamo sve da se priključe ovom klubu", kazao je u najavi presice predsjednik BK Dinamo Zagreb Tomo Kadić, dok je glasnogovornik kluba Danko Karabelj dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak ideje koja je rođena prije nešto više od dvije godine

"Ovo je samo nastavak ideje koja je rođena prije nešto više od dvije godine, kad smo potaknuti stanjem u našem matičnom klubu NK Dinamu, odlučili pokazati da tzv. 'socios model' 'jedan član, jedan glas' može funkcionirati i u stvarnosti. Tad smo stvorili MNK Futsal Dinamo. U kratkom razdoblju, Futsal Dinamo je postigao vrhunske rezultate. I mislim da je to najbolji pokazatelj i dokaz da se tako može i dalje djelovati. Nakon toga, suradnju su nam ponudili boksački i sportski entuzijasti iz BK Gladijator i nastao je BK Dinamo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka sportska obitelj

Predsjednik Futsal Dinama Matija Đulvat također je prisustvovao rođenju još jedne sjajne sportske priče u gradu Zagrebu, priče za nadahnuće, priče kojom se žele privući mladi koji vole Dinamo, koji vole grad i koji vole - sport!

"Boksački klub je brat Futsal Dinamu i ja se nadam da će se ta sportska obitelj samo širiti. Nadam se da će Dinamo kao simbol grada postati istinski predstavnik svih sportova našeg Zagreba. Kao braća idemo dalje, svatko svojim putem, ali pazit ćemo jedni na druge, podržavat se", dao je do znanja Đulvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tad je mikrofon dobio proslavljeni hrvatski boksač Željko Mavrović.

"U ulozi Bad Blue Boysa sam bio tamo negdje 1981/82., godine, tad sam odrastao s Dinamom koji je te godine osvajao državno prvenstvo. Bili smo sjajni. Ovo ovdje je jedna odlična priča. Svi smo mi u nekom trenutku željni pripadati nekoj skupini, društvu. I ako je ta skupina dobra, pozitivna, ako ima cilj, onda je to dobro. Kao Futsal Dinamo", počeo je priču Mavrović i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi nisu sigurni da li je boks dobar, da li bi dali svoje dijete u boks? Ja ću iz svog iskustva reći da smo se svi mi, na ulici, pravili važni, a onda su neki od tih završili u boksačkoj dvorani i onda se počeo stvarati respekt prema sportu, klubu, boli i sve počneš doživljavati na jedan drugi način", otkriva boksačka legenda i ističe da boks stvara smirenije, staloženije, mirnije ljude koje sport, u ovom slučaju boks, promijeni na bolje, nauči sportskim vrijednostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hoće li se potući vani na ulici? Vrlo moguće! Ali...'

"Svi koji počnu trenirati boks sami nakon određenog vremena počnu osjećati koliko su mirniji, normalniji i počnu se lakše nositi s problemima u životu. Hoće li se potući vani na ulici? Vrlo moguće! Ali ti dečki koji su naučili lupat po vreći će se potući onako starinski, kaubojski. Ja u tome ne vidim ništa loše", iskreno je kazao Mavrović i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hoće li biti neke razbijene glave? Bit će sigurno. Ali da li će ti dečki povlačiti nož, pucati iz pištolja, nekog zatući? To nisu takvi ljudi. Iskreno smatram tko će na ovim vrećama iskušati sebe, da će biti bolji ljudi, navijači, stabilniji u životu i da će upravo oni u nekim kriznim situacijama znati napraviti onaj balans, pokazati ljudskost i sve riješiti na pravi način", završio je bivši boksač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo