STIGLE KAZNE

MASKIRANI NAVIJAČI BAKLJAMA ZASULI POLICIJU: Torcida opet dovela Bijele u probleme

Kao i do sada Bijeli su dobili najveću kaznu.

Disciplinski sudac Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 35. kola hrvatskog prvenstva. Kao je objavljeno na službenoj stranici Prve HNL najteže je prošao Hajduk.

Sjever gorio

Naime, Splićani su kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 75.000 kuna zbog paljenja velike količine pirotehničkih naprava na sjevernoj tribini u drugom poluvremenu utakmice Hajduk-Osijek pri čemu je skupina od 15-ak navijača s kapuljačama na glavi bacilo desetak baklji na djelatnike interventne policije smještene na prostoru između sjeverne i zapadne tribine, navodi se u priopćenju.

Miranda Cikotic/PIXSELLFoto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Nadalje, Josip Tomašević (Cibalia) koji je isključen na utakmici s Rijekom zbog grube igre kažnjen je s dvije utakmice zabrane igranja i 4.000 kuna novčane kazne. Mateo Barač (Osijek), Amer Gojak (Dinamo), Dino Halilović (Istra 1961) i David Puclin (Slaven Belupo) koji su isključeni zbog dvije opomene kažnjeni su s po jednom utakmicom zabrane igranja. S tim da Barač, Gojak i Halilović moraju platiti i novčanu kaznu od 3.000 kuna, a Puclin iznos od 4.000 kuna jer mu je to drugo isključenje u prvenstvu.

NK Osijek i NK Istra 1961 moraju platiti kaznu od po 5.000 kuna zbog momčadskih prekršaja kažnjivih po članku 54. DP HNS-a (po 4 žuta kartona i isključenje igrača).

Povratak na Net.hr