MASKE SU PALE: / Dinamo krenuo u obračun s Hajdukom

Image
Foto: Pixsell, Petar Glebov
1.12.2015.
11:04
Pixsell, Petar Glebov
VOYO logo

Iz redova našeg prvaka su objavili priopćenje, koje nije potpisano na službenoj stranici, ali na redakcijske adrese stiglo je potpisano kao 'Press GNK Dinamo', uz fotografiju semafora gdje jasno stoji rezulatat jednog od nedavnih derbija, gdje je Dinamo slavio nad najvećim rivalom sa 5:0.

Evo što je Mamićeva svita poručila Splićanima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao i obično, danima uoči derbija iz Hajduka stižu žalbe, a niti ovoga puta, nažalost, nisu razočarali. Zašto se žale? Nije niti bitno. Uvijek nađu nešto. Navijači, sudac, vrijeme... Ovoga puta je to odgođena utakmica četvrtfinala Kupa za koju su 'shvatili' da je odgođena 'samo kako bi se Dinamo što bolje odmorio za Hajduk'. Naravno, to je kao i obično totalna izmišljotina i nema veze s istinom, no stavimo to malo na stranu i zapitajmo se: zašto bi se Dinamo uopće odmarao za Hajduk? Za utakmicu protiv momčadi od koje je u zadnjih deset godina osvojio 219 bodova više. Slovima: dvije stotine i devetnaest...

Analiza apsurda

Dinamo nikada nije ulazio u ovakve rasprave s Hajdukom, godinama smo na silne provokacije uoči utakmica odgovarali isključivo na terenu, ali nakon što su po tko zna koji puta Splićani zaista prešli granicu dobrog ukusa - jednostavno smo bili primorani odgovoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U Kupu se netko mogao ozlijediti ili dobiti karton, što znači da je prvenstvo neregularno. A Dinamo će do naše utakmice od Arsenala imati 11-12 dana za pripremu, jer u međuvremenu je imao samo trening s Lokomotivom. Kup je također neregularan jer do proljeća kada će igrati Inter i Dinamo plavima će se neki igrači oporaviti, a Inter će prodati Nesterovskog. Možda baš - Dinamu!', riječi su kojima je, vjerovali ili ne, predsjednik Hajduka Marin Brbić opisao kako je prema "hajdučkom načinu (ne)razmišljanja" sve neregularno.

Tko je smiješan?

Teško je uopće ulaziti u analizu ovolike količine apsurda izrečene u par rečenica, ali ipak kratko moramo. Naime, Hajduk najbolje zna kako je to "čistiti kartone" odnosno namjerno zaraditi isključenje jer je upravo to napravio njihov kapetan protiv Zagreba, a kakvo će biti zdravstveno stanje naše momčadi, unatoč tome što na dnevnoj bazi prati Dinamo, na proljeće ne zna čak niti predsjednik Hajduka. Što se tiče hoće ili neće Dinamo nekoga kupiti možda bi bilo najbolje da se prije transfera konzultira gospodin Brbić i Hajduk kako bi se uvjerili da je njima to u redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda i najsmješnija izjava gospodina Brbića, a konkurencija je puno opasnija nego što su to Splićani Modrima na terenu, je da Dinamo ima vremena za pripremu i odmor za utakmicu s Hajdukom. Razlog je vrlo jednostavan: Dinamo je bolji od Hajduka i kako brojke vrlo lijepo pokazuju, Dinamu stvarno nije potreban odmor za dobiti Hajduk...", stoji između ostalog u priopćenju koje u izvornom obliku možete pronaći na službenoj stranici kluba.

Odgovor iz Hajduka, a i nastavak trakavice, sigurno nećemo dugo čekati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo