VRATIO SE U NJEMAČKU

MARIN PONGRAČIĆ POZITIVAN NA KORONAVIRUS: Razvio je simptome dva dana prije utakmice s Portugalom

Bio je nagativan na svim prehodnim testiranjima reprezentativaca uoči utakmica u studenom

Branič hrvatske nogometne reprezentacije i njemačkog prvoligaša Wolfsburga Marin Pongračić bio je pozivitan na testiranju na koronavirus, potvrdio je hrvatski nogometni savez.

TRI MJESECA NIJE IGRAO ZBOG MONONUKLEOZE: Dalić ga je žarko htio isprobati; ‘Bio sam šokiran kada je Brekalo zabio glavom’

U Priopćenju HNS-a se navodi da iako je Pongračić na svim redovnim testiranjima uoči utakmica Vatrenih u studenome imao negativan rezultat, razvio je simptome bolesti dva dana uoči dvoboja s Portugalom u Splitu u Ligi nacija. Nakon toga ga je liječnička služba HNS-a odlučila dodatno testirati i njegov nalaz je tada bio pozitivan.

Drugi članovi reprezentacije nisu izolirani

“Pongračić je još uoči ponovnog testiranja bio izoliran od ostatka reprezentacije, a po dolasku nalaza i u dogovoru s njegovim klubom otputovao je za Njemačku. Zbog poštivanja epidemioloških pravila te Uefinog Return to Play protokola, epidemiološke službe smatrale su da nije potrebna izolacija drugih članova reprezentacije”, zaključuje se u HNS-ovom priopćenju.

 

Pongračić je debitirao za reprezentaciju prije sedam dana u prijateljskom dvoboju s Turskom, a igrao je i protiv Švedske u Ligi nacija.

Prije njega tijekom ovog okupnjanja pozitivni na Covid su bili i Domagoj Vida te Marcelo Brozović.

Povratak na Net.hr